Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Morți și răniți…

LIVE TEXT Morți și răniți în regiunea Donețk, în urma atacurilor rusești de ieri seara și azi dimineața. A 928-a zi a agresiunii militare rusești pe scară largă asupra Ucrainei

Foto: Procuratura regiunii Donețk

UPDATE 17:38 Un grup de drone rusești a intrat pe 8 septembrie, în jurul orei 03:00, în spațiul aerian al României. A fost emis un mesaj RO-Alert în județele Constanța și Tulcea prin care populația a fost avertizată despre despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și îndrumată să se adăpostească în beciuri și adăposturi de protecție civilă, scrie G4Media.

UPDATE 16:08 În dimineața zilei de 8 septembrie, trupele ruse au bombardat cu un sistem de lansatoare de rachete multiple satul Cherkasskoie din regiunea Donețk. Ca urmare a atacului, trei femei au fost ucise și doi bărbați au fost răniți, anunță guvernatorul regiunii Donețk, Vadim Filașkin.

Două dintre femeile ucise aveau 43 și, respectiv, 53 de ani. A treia victimă, în vârstă de 45 de ani, a murit în propria casă.

UPDATE 16:02 Cadavrele a doi bărbați au fost scoase de sub dărâmăturile unui hotel din orașul Mikolaivka din regiunea Donețk, atacat de trupele ruse în seara zilei de 7 septembrie, în jurul ora 22:00, informează Biroul procurorului regional din Donețkului. Victimele aveau 33 și, respectiv, 42 de ani.

UPDATE 13:21 În Poltava, alte trei persoane care au fost rănite în timpul atacului cu rachete asupra orașului la 3 septembrie au murit la spital. Potrivit anunțului făcut de primarul interimar al orașului Poltava pe Telegram, Katerina Iamșikova, în total, au fost raportate 58 de persoane decedate.

UPDATE 9:12 În dimineața zilei de 8 septembrie, trupele ruse au bombardat Sumî, raportează administrația militară regională din Sumî. Ca urmare a atacului, două persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite. Printre răniți se numără și doi copii. Totodată, au fost avariate mai multe case particulare și mașini. Serviciile necesare lucrează la eliminarea consecințelor atacului.