Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Rusia a atacat…

LIVE TEXT Rusia a atacat Ucraina cu o rachetă balistică și 18 drone. Război în Ucraina, ziua 919

Sursa foto: Reuters

UPDATE 9:41 Armata rusă a atacat Ucraina cu o rachetă balistică Iskander-M și 18 drone de atac Shahed 131/136. Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 12 drone, anunță comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ucrainene Nikolai Oleshchuk.

Racheta balistică a fost lansată din Crimeea ocupată temporar, iar dronele din Primorsko-Akhtarsk și Kursk, în Federația Rusă.

Apărarea aeriană ucraineană a fost activă în regiunile Vinnitsa, Nikolaev, Dnipro, Herson și Sumî.

8:18 Ministrul italian de externe, Antonio Tajani a declarat că Italia oficial nu permite utilizarea armelor furnizate Ucrainei pentru atacurile asupra Rusiei. El a declarat acest lucru la consiliul informal pentru afaceri externe de la Bruxelles, relatează Corriere della serra.

Astfel, Tajani a subliniat că Italia transferă în principal arme de apărare în Ucraina. În special, țara se pregătește acum să transfere sistemul de apărare antiaeriană SAMP-T. Cu toate acestea, el nu poate fi utilizat pe teritoriul Federației Ruse.

„Fiecare țară decide singură. Repetăm ​​că nu suntem în război cu Rusia, NATO nu este în război cu Rusia, prin urmare pentru Italia poziția rămâne neschimbată. Alte țări decid după cum consideră de cuviință”, a menționat oficialul.

Război în Ucraina, ziua 918