Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Guvernator: Un bărbat…

LIVE TEXT Guvernator: Un bărbat din orașul Nikopol, rănit în urma unui atac rusesc. Război în Ucraina, ziua 889

Sursa: dnipropetrovskaODA/Telegram

UPDATE 22:29 Raionul Nikopol a fost atacat de mai multe ori miercuri, conform guvernatorului regiunii Dnipropetrovsk Serhii Lîsak. Un bărbat în vârstă de 69 de ani din orașul Nikopol a fost rănit.

„Rușii au bombardat orașul Nikopol și comunitățile Cervonohrihorivka, Marhaneț și Pokrovske. Au folosit artilerie grea și drone kamikaze.

O clădire cu cinci etaje și 4 case particulare au fost avariate. De asemenea, au avariat 3 anexe, garduri și o conductă de gaze”, a informat oficialul.

UPDATE 20:40 Prima livrare de avioane de luptă F-16 de la aliații NATO a sosit în Ucraina, scrie Bloomberg citând surse.

Termenul limită pentru transferul avioanelor de război fabricate în SUA a fost sfârșitul acestei luni și a fost respectat, potrivit unor persoane familiarizate cu problema citate de Bloomberg, care au vorbit sub rezerva anonimatului. Numărul de avioane este mic, au spus aceștia.

Nu este clar dacă piloții ucraineni, care s-au antrenat cu aliații lor occidentali în ultimele luni, vor putea utiliza imediat avioanele de război sau dacă procesul va dura mai mult, au spus persoanele respective.

Chiar dacă este un număr mic de avioane la început, transferul ar trebui, în timp, să ajute Kievul să construiască capacitatea de a afecta superioritatea aeriană a Rusiei, care a permis Kremlinului să decimeze infrastructura energetică a țării, ducând la pene de curent continue.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării din Ucraina, Diana Davityan, a refuzat să comenteze. Purtătorii de cuvânt ai Departamentului american al Apărării și ai Consiliului Național de Securitate au refuzat, de asemenea, să comenteze.

UPDATE 14:46 Mikhailo Podoliak, șeful președinției ucrainene, într-un interviu pentru Radio NewVoice a declarat că Ucraina este gata pentru procesul de negociere cu Rusia pentru a pune capăt războiul început de Federația Rusă în februarie 2022.

„În primul rând, Ucraina nu este o țară agresoare, Ucraina nu a început acest război. Și, desigur, pentru a se poziționa corect, Ucraina spune că este pregătită pentru procesul de negociere. Propaganda rusă cheltuiește o mulțime de bani pentru a crea impresia că războiul merge și că Ucraina nu ar fi pregătită pentru negocieri. Nu, Ucraina este pregătită pentru negocieri – acesta este punctul principal. Ele trebuie să se bazeze pe dreptul internațional, pe integritatea teritorială și suveranitatea statului.

UPDATE 13:03 Atacurile rusești în Ucraina din ultima zi au ucis cel puțin două persoane și au rănit alte nouă, inclusiv un copil, au informat autoritățile regionale pe 31 iulie. Forțele ucrainene au doborât toate cele 89 de drone de tip „Shahed” lansate de Rusia, care au vizat, în special, Kievul și regiunea înconjurătoare. Atacul a fost cel mai mare împotriva capitalei din 2024 până acum și unul dintre cele mai puternice din timpul războiului. Nu au fost raportate victime în Kiev sau în regiune, scrie Kyiv Independent.

În regiunea Donețk, atacurile rusești au ucis o persoană în Toretsk și au rănit alte trei, a declarat guvernatorul Vadim Filashkin. Încă un civil a fost rănit când Rusia a lovit satul Mikolaivka.

O persoană a fost ucisă și cinci au fost rănite, inclusiv un copil, în loviturile ruse împotriva regiunii Herson, potrivit guvernatorului Oleksandr Prokudin.

Un bărbat în vârstă de 68 de ani a fost ucis în urma atacului cu dronă împotriva Hersonului. Trei locuitori ai satului Oleksandrivka – doi bărbați în vârstă de 26 și 53 de ani și o femeie de 54 de ani sunt răniți

Regiunile Cerkasi, Dnipropetrovsk, Kiev, Lugansk, Mikolaiv, Poltava, Sumi și Zaporizhzhia au fost, de asemenea, atacate, dar nu au fost raportate victime.

8:28 Administrația militară a orașului Kiev a raportat pe 31 iulie cel mai amplu atac cu drone asupra Kievului în 2024, forțele de apărare aeriană au distrus peste 40 de drone în spațiul aerian al orașului și în zonele din apropiere.

Potrivit lui Serhii Popko, șeful Administrației Militare a orașului Kiev, atacul a fost unul dintre cele mai semnificative de când a început invazia la scară largă. Momentan nu au fost raportate victime sau pagube.

Atacul, care a durat peste șapte ore, a văzut dronele intrând în Kiev în valuri, din aproape toate direcțiile. „Agresorul încearcă noi tactici – caută momentul potrivit, metodele și mijloacele pentru a lovi Kievul”, a scris Popko.

Armata rusă a bombardat regiunea Sumy: un băiat de 14 ani a fost ucis, iar alți 7 copii au fost răniți