Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Zelenski: Un mort…

LIVE TEXT Zelenski: Un mort și 12 răniți în urma atacului teroriștilor ruși în Harkiv. Război în Ucraina, ziua 895

UPDATE 21:30 Numărul persoanelor rănite în atacul cu rachete al Rusiei asupra regiunii Harkiv din această dimineață a crescut la 12, iar o persoană a fost ucisă. Despre aceasta a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un discurs video.

„În acest moment, o operațiune de salvare este încă în curs de desfășurare în Harkiv după atacul rusesc. Există oameni sub dărâmături, iar noi facem tot posibilul pentru a-i ajuta. În acest moment, știm că 12 persoane au fost rănite. Din păcate, o persoană a murit. Condoleanțele mele familiilor și prietenilor. Toate forțele necesare sunt implicate în operațiunea de salvare”, a spus el.

„Terorismul rusesc va fi pedepsit, inevitabil. Și le mulțumesc tuturor celor din lume care ajută Ucraina să se apropie de acest obiectiv”, a spus Zelenski.

UPDATE 17:40 Numărul persoanelor rănite în urma atacului de dimineață a crescut la opt, inclusiv un bebeluș de opt luni

Despre victime a anunțat poliția regională din Harkiv.

„Inamicul a lansat un atac cu rachete asupra părții centrale a orașului. Preliminar, opt civili au fost răniți ca urmare a impactului inclusiv un copil de opt luni. Infrastructura civilă a fost avariată, inclusiv o unitate medicală, spații de birouri și garaje, un cămin universitar și clădiri nerezidențiale. Un incendiu a izbucnit la locul bombardamentului. Salvatorii au scos cinci persoane de sub dărâmături” se arată în comunicatul poliției.

UPDATE 15:29 Consiliul UE a aprobat alocarea unei tranșe de 4,2 miliarde de euro drept asistență macrofinanciară pentru Ucraina în cadrul  Ukraine Facility.

Serviciul de presă al Consiliului a declarat că decizia consiliului confirmă faptul că Ucraina a îndeplinit condițiile și reformele necesare prevăzute în plan pentru a primi aceste fonduri. În comunicat se remarcă faptul că aceste reforme acoperă gestionarea finanțelor publice, întreprinderile de stat, mediul de afaceri, energia și deminarea.

UPDATE 10:09 În noaptea de 6 august, rușii au atacat regiunea Kiev cu rachete și drone, relatează Ukrinform. O clădire rezidențială și cu birouri, dar și două benzinării au fost avariate. În orașul Kiev, o parcare din districtul Desnianskii a fost avariată de fragmentele de rachete în timpul atacului nocturn.

UPDATE 08:15 În noaptea de 6 august 2024, rușii au atacat Ucraina cu 4 rachete balistice Iskander-M/KN-23, 2 rachete X-59 KAR și 16 drone de tip Shahed, transmit Forțele Aeriene pe Facebook.

Forțele de apărare aeriană au distrus cele două rachete balistice Iskander-M/KN-23, ambele rachete X-59 KAR, dar și 15 drone de atac în regiunile Kiev, Herson, Mikolaiv și Hmelnițki.