Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ SUA anunță un…

LIVE TEXT SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de aproximativ 125 de milioane de dolari. Război în Ucraina, ziua 898

Sursa foto: Ukrinform

UPDATE 22:54 Departamentul american al Apărării al SUA a anunțat acordarea de asistență militară suplimentară Ucrainei. Pachetul în valoare de aproximativ 125 de milioane de dolari include echipamente de apărare aeriană, radare multifuncționale pentru detectarea și contracararea artileriei inamice, precum și arme antitanc.

UPDATE 19:49 Numărul persoanelor ucise în atacul rusesc asupra Konstantinovka a crescut la 14. Alte 43 au fost rănite, informează Ministerul de Interne al Ucrainei.

Lucrările de îndepărtare a molozului continuă. În prezent, un laborator medico-legal lucrează la locul impactului. Pentru a identifica persoanele decedate, experții criminaliști prelevează probe biologice și teste ADN de la rudele acestora.

UPDATE 19:30 Patrulele Direcției Principale de Informații ale Ucrainei au debarcat pe Kinburn Spit, teritoriu ocupat temporar din regiunea Mikolaiv, raportează serviciul de presă al Direcției Principale de Informații.

Forțele speciale au atacat fortificațiile rusești pe pozițiile Cetății Kinburn, Stației Maritime și Monumentului Suvorov. Au fost distruse șase unități de vehicule blindate și atacați aproximativ 30 de ruși.

UPDATE 14:30 Rusia a bombardat un supermarket din Konstantinovka, regiunea Donețk

Sunt cel puțin 9 persoane decedate și 24 de persoane rănite, anunță șeful Administrației militare regionale din Donețk, Vadym Filashkin.

„S-a stabilit că inamicul a lansat un atac aerian asupra orașului cu o rachetă X-38 și a lovit un supermarket. Potrivit estimărilor preliminare, în afară de supermarket, au fost avariate 4 case particulare, 9 magazine, o spălătorie auto, Nova Poshta, pavilioane comerciale și 12 mașini. Autoritățile, poliția, salvatorii și medicii continuă să lucreze la locul crimei”, a scris Filashkin.

UPDATE 11:30 Forțele ucrainene au dat o nouă lovitură împotriva unei alte ținte rusești importante de pe teritoriul Rusiei, lovind aerodromul militar Lipetsk, anunță Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În această noapte, Forțele de apărare ale Ucrainei au atacat aerodromul Lipetsk (regiunea Lipetsk, Rusia). În timpul atacului, au fost lovite depozite în care sunt stocate bombe ale rușilor. A izbucnit un incendiu puternic și au fost observate detonări multiple. Se știe că pe aerodrom își au baza aeronave Su-34, Su-35 și MiG-31 ale forțelor aeriene ruse”.

UPDATE 09:15 Șase răniți ca urmare a bombardării de către ruși a 19 așezări din regiunea Herson în ultima zi

Oleksandr Prokudin, șeful administrației militare a regiunii, a declarat acest lucru într-o postare pe Telegram, relatează Ukrinform.

Potrivit guvernatorului regional, Antonivka, Sadove, Prydniprovske, Komyshany, Shyroka Balka, Nadezhdivka, Zorivka, Bilozerka, Kizomys, Romashkove, Veletenske, Mykilske, Poniativka, Beryslav, Zolota Balka, Tiahynka, Havrylivka, Burhunka și Herson s-au aflat sub foc.

Armata rusă a lovit o instalație de infrastructură critică, o instituție preșcolară și zone rezidențiale din regiune.

Trei blocuri de apartamente, 19 case particulare, garaje și mașini particulare au fost avariate.
Șase persoane au fost rănite ca urmare a agresiunii rusești.

În timpul unui atac nocturn, forțele de apărare aeriană au distrus două drone Shahed-131/136 deasupra regiunii Herson.

08:00 Rușii au lansat o bombă pe Selydove – doi morți, 11 răniți
În seara zilei de 8 august, armata rusă a lansat o bombă planată pe Selydove, regiunea Donețk, omorând două persoane și lăsând 11 răniți, anunță șeful Administrației militare regionale din Donețk, Vadym Filashkin, relatează Ukrinform.

„Până la ora 21:30, două persoane sunt confirmate ca fiind ucise și 11 sunt rănite, inclusiv un copil, născut în 2019″, se arată în raport.

Două blocuri de apartamente și o clădire administrativă au fost lovite în această seară, a raportat oficialul.

„Acesta este al doilea astfel de atac mortal asupra civililor într-o zi. Ar trebui să amintesc că în această dimineață, rușii au ucis două persoane în Kostiantynivka. Nimeni nu ar trebui să subestimeze brutalitatea și trădarea inamicului! Fiți în siguranță! Evacuați!” i-a îndemnat Filashkin pe locuitori.