Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Aviația rusă a…

LIVE TEXT Aviația rusă a aruncat trei bombe asupra orașului Pokrovsk. Patru persoane au fost rănite. Război în Ucraina, ziua 874

Sursa foto: novosti.dn.ua/Consecințele atacului asupra Pokrovsk - Procuratura Regională Donetsk

UPDATE 21:26 Pe 16 iulie, armata rusă a atacat orașul Pokrovsk, regiunea Donețk. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Procuraturii Regionale Donețk, conform Novosti Donbasa.

Presa ucraineană scrie că sectorul privat și cimitirul local se aflau în zona afectată. Case și o conductă de gaz din oraș au fost avariate.

În urma exploziilor, patru persoane au fost rănite – doi bărbați și două femei cu vârste cuprinse între 18 și 58 de ani. Victimelor li s-a acordat asistență medicală.

Potrivit datelor preliminare, rușii au lovit cu trei bombe aeriene UMPB D-30SN.

UPDATE 17:18 Comunitatea hackerilor voluntari, împreună cu specialiștii cibernetici de la Direcția Principală de Informații a Ucrainei, au atacat aproximativ 100 de site-uri web din Rusia, potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, citată de Hromadske.

După cum menționează presa ucraineană, atacul cibernetic a fost efectuat pe 15 iulie, având ca scop distrugerea informațiilor interne ale companiilor care deservesc clienți din sectorul public rus, implicați în răspândirea „miturilor” despre războiul împotriva Ucrainei.

În special, au fost afectate următoarele:

  • MITgroup este un grup de companii implicate în dezvoltarea de site-uri corporative.
  • Perm Industrial Equipment Plant este o întreprindere care produce și furnizează echipamente de ridicare pentru instalații industriale.
  • United Crane Technologies este o companie comercială și de producție pentru fabricarea și vânzarea de echipamente de ridicat.
  • RUMOS-LADA este dealer de mașini LADA.

Ca urmare a atacului cibernetic, în loc de secțiunile obișnuite de pe site-urile afectate, au fost vizibile doar un cap de porc și un cod de eroare 404, potrivit presei ucrainene.

UPDATE 15:02
Donald Trump va solicita rapid negocieri de pace între Rusia şi Ucraina dacă va câştiga alegerile prezidenţiale americane din noiembrie şi a făcut deja „planuri bine fundamentate” în acest sens, susţine într-o scrisoare adresată liderilor europeni premierul ungar Viktor Orban după discuţii private avute cu candidatul republican, potrivit Financial Times.

Această perspectivă înseamnă că UE ar trebui să redeschidă comunicarea diplomatică directă cu Rusia şi să înceapă negocieri „la nivel înalt” cu China pentru a găsi o soluţie paşnică la războiul din Ucraina, a afirmat premierul ungar într-o scrisoare confidenţială adresată liderilor UE în urma consultărilor avute la Moscova şi Beijing.

„Nu ne putem aştepta la nicio iniţiativă de pace din partea lui Trump până la alegeri. Cu toate acestea, pot afirma cu siguranţă că, la scurt timp după victoria sa în alegeri, el nu va aştepta până la învestire, ci va fi gata să acţioneze imediat ca un broker de pace”, a scris Orbán în scrisoarea sa trimisă preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, şi altor lideri ai UE.

Reamintim că Comisia Europeană a decis să boicoteze președinția de șase luni a Consiliului UE a Ungariei, ca răspuns la călătoriile „controversate” ale lui Viktor Orbán la Moscova și Beijing, considerate pe scară largă ca o slăbiciune la adresa unității politice a blocului

UPDATE 10:52 Atacurile armatei ruse asupra Ucrainei au rănit cel puțin 16 persoane în ultimele 24 de ore, au informat autoritățile regionale, scrie Kyiv Independent.

În regiunea Harkiv, o femeie de 51 de ani și un bărbat de 52 de ani au fost răniți când Rusia a lovit satul Kindrashivka din regiunea Kupiansk cu puțin timp înainte de miezul nopții pe 15 iulie, a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov.

Atacurile rusești împotriva regiunii Donețk din ultima zi au rănit opt ​​civili – cinci în Lyman, doi în Chasiv Yar și unul în Illinka, a informat guvernatorul Vadim Filashkin.

Atacurile împotriva regiunii Herson au rănit șase persoane în ultima zi, potrivit guvernatorului Oleksandr Prokudin. O grădiniță, o clădire administrativă, clădiri înalte, case și alte proprietăți au fost raportate ca fiind avariate.

Regiunile Cernihiv, Dnipro, Kiev, Lugansk, Mykolaiv, Sumî și Zaporizhzhia au fost și ele atacate, dar nu au fost raportate victime.

8:23 În ultimele 24 de ore, armata rusă a pierdut încă 1110 de soldați uciși și răniți. În total, de la începutul invaziei pe scară largă, din 24 februarie 2022, trupele ruse și-au pierdut aproximativ 561 de mii de soldați, se precizează în raportul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe lângă soldați, armata rusă pierde și tehnică militară:

tancuri – 8227 (+13 în ultimele 24 de ore);
vehicule blindate de luptă – 15.862 (+36);
sisteme de artilerie – 15.368 (+44);
sisteme de lansare de rachete multiple – 1119;
sisteme de apărare aeriană – 892;
avioane – 361;
elicoptere – 326;
drone de nivel operațional-tactic – 12.193 (+45);
rachete de croazieră – 2398;
nave/ambarcatiuni – 28;
submarine – 1;
echipamente auto și autocisterne – 20.680 (+57);
echipament special – 2577 (+8).

Război în Ucraina, ziua 873