Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Atacuri rusești în…

LIVE TEXT Atacuri rusești în regiunea Dnipropetrovsk: un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost rănit. Război în Ucraina, ziua 866

Sursa foto: Serhii Lisak

UPDATE 22:15 Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost rănit în urma bombardamentelor efectuate de trupele ruse în districtul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, anunță șeful Administrației militare regionale din Dnipropetrovsk, Serhii Lisak.

UPDATE 20:43 În regiunea Harkiv a fost găsit corpul neînsuflețit al unui bebeluș, care a murit în urma exploziei unei mașini cu o seară înainte. O declarație în acest sens a fost făcută de Serhii Bolvinov, șeful departamentului de investigații al Poliției Naționale din regiunea Harkiv, informează Ukrinform.

„Am găsit o fetiță de două luni care a fost ucisă de o mină rusească. Unda de explozie a aruncat-o la 15 metri distanță de mama ei. Căutările continuă de ieri, primii care au plecat au fost specialiștii care au verificat zona”, a declarat Bolvinov.

Anterior, mașina familiei a fost lovită de o mină lângă Tsyrkuny, în districtul Harkiv. Potrivit autorităților ucrainene, în mașină se aflau șase persoane.

UPDATE 18:50 22 de persoane au fost ucise și 72 rănite la Kiev în urma atacurilor masive rusești, informează Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei.

„Începând cu ora 16:30, în trei districte din Kiev încă continuă să se elimine consecințele atacului de astăzi – Dniprovskyi, Shevchenkivskyi și Solomenskyi (…). La fața locului au intervenit 372 de salvatori și 69 de unități de echipamente de bază”, precizează Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei.

UPDATE 16:30 Ucraina nu va lăsa fără răspuns atacul asupra spitalului de copii „Okhmadet” din Kiev, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski în timpul unei conferințe de presă cu premierul polonez Donald Tusk, scrie Moscow Times.

„Ce cinism demonstrează din nou nemernicii de la Kremlin, declarând că aceasta este din cauza apărării aeriene ucrainene și nu lovitura lor calculată. Fără îndoială, vom răspunde acestor monștri din Rusia”, a spus președintele ucrainean.

Zelenski și-a exprimat recunoștința tuturor ucrainenilor care postează videoclipuri care arată în mod specific că aceasta a fost o lovitură directă cu rachete asupra spitalului. El a mai spus că Ucraina va iniția o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la bombardarea pe scară largă din 8 iulie, care s-a soldat cu moartea a 34 de persoane.

UPDATE 15:46 Conform ultimelor date, 28 de persoane au fost ucise și peste 112 au fost rănite în urma unui atac masiv cu rachete rusești a Ucrainei, anunță ministrul ucrainean al Afacerilor Interne, Igor Klimenko.

În prezent, în regiunea Dnepropetrovsk sunt cunoscute 11 decese, și anume în Krivoy Rog și Nipru, și 17 la Kiev. De asemenea, 62 de persoane au fost rănite în regiunea Dnepropetrovsk, iar 2 persoane în regiunea Kiev. Dar în capitală, numărul răniților a crescut la 66 de persoane, dintre care 44 au fost internate în spital, a declarat primarul Vitali Klitschko.

UPDATE 14:58 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk au semnat un acord de securitate la Varșovia, scrie Hromadske.

Varșovia și Kiev trebuie să își coordoneze pozițiile la summitul NATO de la Washington, care începe mâine, 9 iulie

În 2023, la summitului NATO din iulie de la Vilnius, liderii Grupului celor Șapte (G7) au convenit asupra unei declarații comune de sprijin pentru Ucraina. Țările au remarcat că fiecare va lucra cu Ucraina la angajamente și acorduri bilaterale specifice de securitate pe termen lung. Ucraina, la rândul ei, s-a angajat să facă reforme.

Peste 20 de țări s-au alăturat acestei inițiative. Marea Britanie a fost prima țară care a încheiat un acord final. De atunci, aproape două duzini de țări au semnat acorduri bilaterale cu Ucraina.

UPDATE 12:56 În urma atacului rusesc cu rachete a orașului Kiev, șapte persoane au fost ucise, iar 25 au fost rănite, raportează primarul capitalei Ucrainei, Vitaliy Klitschko și de șeful Administrației Militare de Stat Kiev, Serghei Popko.

Potrivit lui Klitschko, un spital pentru copii a fost lovit de o rachetă lansată de armata rusă, iar pacienții sunt evacuați la spitalele municipale din oraș.

În același timp, 10 persoane au fost ucise și 31 au fost rănite din cauza unui atac masiv cu rachetă asupra orașului Kryvyi Rih

UPDATE 11:07 Rusia a atacat Ucraina cu patru rachete X-101 lansate de pe bombardiere strategice Tu-95MS din spațiul aerian al regiunii Saratov și două rachete balistice Iskander-M lansate din regiunea rusă Kursk și din Crimeea, raportează Comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene Nikolai Oleshchuk.

Sistemele de apărare antiaeriana ucrainene au distrus trei dintre rachetele de croazieră X-101 în regiunile Jîtomîr și Cerkasî.

7:50 Un băiat de zece ani și patru femei au fost răniți de atacurile rusești asupra orașului Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, potrivit guvernatorului regional Serhii Lisak.

Apartamentele și casele au fost avariate, iar un incendiu a izbucnit la o casă civilă, a spus Lisak.

Nikopol este situat pe malul lacului de acumulare Kahovka, chiar în apropiere de Enerhodar ocupat de trupele ruse.

Război în Ucraina, ziua 865