Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Lovitură în Harkiv:…

LIVE TEXT Lovitură în Harkiv: numărul victimelor a crescut la 25, dintre care trei sunt copii. A 935-a zi a invaziei militare rusești la scară largă asupra Ucrainei

UPDATE 18:10 La Harkiv, numărul persoanelor rănite în urma unei lovituri rusești a crescut la 25.

Acest lucru a fost raportat de șeful Administrației militare regionale din Harkiv, Oleh Syniehubov.

UPDATE 16:50 „Ocupanții au atacat Harkiv, trei persoane au fost rănite”, anunță șeful Administrației militare regionale din Harkiv, Oleh Syniehubov.

„O clădire rezidențială cu mai multe etaje a fost lovită. Incendiu, distrugeri. Sunt cel puțin trei victime”, a declarat Syniehubov.

UPDATE 15:35 Armata rusă a lovit în mod repetat Harkovul cu bombe aeriene ghidate (KAB), iar în oraș s-au auzit explozii. Despre aceasta a anunțat primarul orașului Harkiv, Ihor Terekhov.

UPDATE 13:00 Ucraina a primit 18 obuziere Bohdana noi, achiziționate de Danemarca, despre aceasta a anunțat ministrul danez al apărării, Troels Lund Poulsen, în discursul său la Forumul strategic european de la Yalta, relatează Ukrinform.

Potrivit lui Poulsen, piesele de artilerie Bohdana, a căror achiziție a fost finanțată de Danemarca, sunt deja în serviciu.

El a spus că Danemarca a plasat o comandă pentru producția a 18 obuziere Bohdana în iulie, iar în acest weekend acestea au fost deja predate forțelor armate ucrainene.

De asemenea, el a făcut apel la țările europene să finanțeze producția de arme în Ucraina.

Rapoartele anterioare afirmau că Danemarca a devenit prima țară NATO care finanțează direct producția ucraineană de arme și muniții.

UPDATE 12:30 Zelenski: Rusia a atacat Ucraina cu aproape 300 de UAV-uri și peste 800 de bombe aeriene ghidate într-o săptămână. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat acest lucru într-o postare pe platforma de social media X.

„Ucraina are nevoie de sprijin puternic din partea partenerilor noștri, pentru a apăra viețile împotriva terorii rusești – apărare aeriană, capacități cu rază lungă de acțiune, sprijin pentru luptătorii noștri. Tot ceea ce va ajuta să forțeze Rusia să pună capăt acestui război”, a postat el.

UPDATE 11:00 În regiunea rusă Kursk, Armata Ucraineană a realizat un al doilea punct de străpungere a frontierei de stat, atacând din spate trupele ruse care au demarat, de câteva zile, o contraofensivă. Câteva mii de soldați ruși sunt acum în risc de încercuire, transmite UAPravda

Atât sursele ruse, cât și cele ucrainene, confirmă intrarea și înaintarea unei coloane mecanizate de blindate ucrainene, sâmbătă dimineața, pe la nord de Sumî, în direcția orașului rusesc Glușcovo, amenințând să încercuiască trupele ruse care au trecut zilele trecute râul Seim și forțau spre Sudja.

09:30 Sâmbătă, 14 septembrie, trupele ruse au tras de 76 de ori asupra comunităților de frontieră din regiunea Sumî, înregistrându-se un total de 209 explozii.

Totodată, comunitatea Khotyn a fost lovită cu bombe aeriene ghidate (4 explozii), în urma cărora două persoane au fost rănite.

Trupele ruse au mai lansat o bombă aeriană ghidată pe teritoriul comunității Mykolaiv, potrivit Ukrinform.