Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ AFP: mii de…

LIVE TEXT AFP: mii de militari ucraineni participă la ostilitățile din regiunea Kursk a Rusiei. Război în Ucraina, ziua 900

Sursă foto: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei/ Facebook

UPDATE 18:04 Mii de militari ucraineni participă la ostilitățile din regiunea Kursk a Federației Ruse. Cu toate acestea, ei nu plănuiesc să ocupe teritoriile ocupate. Kievul va respecta dreptul internațional umanitar, acest lucru a fost raportat de un oficial ucrainean sub protecția anonimatului într-un comentariu pentru AFP, citat de France 24.

Potrivit acestuia, armata a invadat teritoriul rus pentru a destabiliza Rusia, „arătându-i slăbiciunile”. El a subliniat: „Mergem la ofensivă. Scopul este de a întinde pozițiile inamicului și de a provoca pierderi maxime.”

UPDATE 16:08 Atacurile rusești împotriva Ucrainei au ucis opt persoane și au rănit 30 în ultima zi, au declarat autoritățile regionale pe 11 august, scrie Kyiv Independent.

Loviturile Rusiei au vizat în total 11 regiuni ucrainene – Cernihiv, Dnipro, Lugansk, Sumî, Cherkasî, Kiev, Zaporizhzhia, Mîkolaiv, Herson, Harkiv și Donețk. Au fost raportate victime în ultimele șapte regiuni.

Forțele ruse au lansat un atac de lungă durată cu drone împotriva Ucrainei peste noapte, pe 11 august. Aproximativ 10 drone de tip Shahed au fost doborâte deasupra Kievului, a declarat Administrația Militară a orașului Kiev.

Potrivit autorităților locale, Rusia a lansat și rachete balistice Iskander-M sau nord-coreene KN-23, care au fost doborâte în regiunea Kiev.

8:57 Armata rusă a atacat regiunea Kiev, două persoane au fost ucise, iar altele trei sunt rănite, a raportat Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei.

Fragmente de rachete au căzut peste clădiri rezidențiale din sectorul Brovarî. Cadavrele unui bărbat de 35 de ani și ale fiului său de 4 ani au fost găsite sub dărâmături în timpul operațiunilor de căutare și salvare. De asemenea, atacul a rănit trei persoane, inclusiv un copil de 13 ani.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat o alertă aeriană din cauza amenințării cu rachete rusești în regiune. Locuitorii au raportat că au auzit explozii în suburbiile Kievului, la scurt timp după ora locală 00:30. Explozii au fost auzite și în regiunile Poltava și Hmelnytskyi pe parcursul nopții.

Forțele ruse au intensificat atacurile împotriva Kievului în vara anului 2024. Un atac în masă cu drone lansat pe 31 iulie a fost cea mai puternică lovitură cu drone asupra capitalei Ucrainei de la începutul anului, potrivit Administrației Militare a orașului Kiev.

Război în Ucraina, ziua 899