Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Ședința Guvernului: Ministerul Finanțelor…

LIVE Ședința Guvernului: Ministerul Finanțelor va aloca 65 de milioane de lei pentru Arena Națională

Sursa foto: gov.md

În ședința Guvernului din 29 mai, pe agendă sunt 36 de proiecte de hotărâre, printre care, proiectul cu privire la aprobarea Metodologiei privind baza de calcul și aprobare a taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigaţie aeriană, cât și alocarea a 65 de milioane de lei pentru Arena Națională.

UPDATE 11:10 S-a votat prelungirea termenului de privatizare a locuințelor, care urmează să fie votate în Parlament.

UPDATE 11:00 A fost votat proiectul privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de modificare nr. 1 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare „RLF – Răspuns de urgență – Căile Ferate din Moldova”, semnat la Chișinău la 27 iunie 2023, și împuternicirea delegației oficiale pentru negocierea acestuia.

UPDATE 10:50 Guvernul a votat alocarea tranșei prevăzute de parteneriatul public-privat „Arena Națională”, în valoare de circa 65 de milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul de stat pentru anul 2024.

UPDATE 10:45 Guvernul a votat proiectul care prevede înființarea Colegiul Militar, în subordinea Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, ca instituție de învățământ profesional tehnic. Înmatricularea la Colegiul Militar se va efectua corespunzător numărului de locuri stabilit conform planurilor de pregătire a cadrelor de specialitate pe meserii și pe specialități în instituțiile de învățământ profesional tehnic, finanțate de la bugetul de stat.

UPDATE 10:40 A fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se stabilește remunerația minimă a grupului de autori de manuale școlare în mărime de 20% din valoarea contractului de achiziții publice de manuale școlare, dar nu mai puțin decât cuantumul unui salariu mediu lunar pe economie pentru o coală de autor (16 pagini pentru proiectele de manual deformat 26 cm x 20 cm sau echivalentul în cm2).

UPDATE 10:35 A fost aprobat proiectul de lege privind atragerea împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate.

UPDATE 10:30 A fost aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Amendamentului nr. 2, încheiat prin schimb de scrisori, la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice al României privind ProgramulOperațional Comun România – Republica Moldova.

UPDATE 10:25 Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a propus numirea Maiei Sava în funcția de secretare de stat la ministerul pe care îl conduce. „Are master în finanțe publice, are o activitate de 13 ani în domeniul public, dintre care, 10 ani în auditul finanțelor publice. Reieșind că funcția este vacantă de circa doi ani de zile, credem că experiența ei vor veni să fortifice acest domeniu”, a declarat Rotaru. Propunerea a fost votată de Guvern.

În același timp, ministrul finanțelor a propus numirea Cristinei Sîromeatnicov-Boian în funcția de șefă-adjunct a Inspectoratului Control Financiar de Stat. „Are a experiență de 14 ani în domeniu”. Propunerea a fost, la fel, votată de Guvern.

UPDATE 10:20 Valeriu Mija, secretatul de stat al Ministerului Apărării, și-a dat demisia din funcție pentru a deveni secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe. La funcția precedentă, Mija va fi până în data de 11 iunie.

Știrea inițială

Pe agenda Guvernului este și proiectul de lege privind atragerea împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate.