Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Ședința CMC: Pretorul sectorului…

VIDEO Ședința CMC: Pretorul sectorului Centru nu s-a prezentat în fața consilierilor. Urma a fi audiat cu privire la complexul locativ de pe strada Testemițanu din capitală, construcția căruia a început fără autorizație

Captură foto: privesc.eu

În cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC) din 25 iulie, pretorul sectorului Centru, Vadim Hîncu, precum și vicepretorul său, nu și-au făcut prezența în fața consilierilor. Consiliul urma să-i audieze pe subiectul construcției unui bloc fără autorizație de pe strada Nicolae Testemițanu 12.

UPDATE 13:00 Ședința CMC a luat sfârșit. Bugetul capitalei pentru 2024 rămâne neaprobat.

UPDATE 12:40 Pretorul sectorului Centru nu s-a prezentat la raport pe subiectul construcțiilor ilegale pe strada Testimițeanu 12.

Gardul ridicat în jurul complexului locativ care a început să fie construit fără autorizație pe strada Nicolae Testemițanu 12 din capitală a fost demolat forțat, anunța Pretura sectorului Centru la 10 iulie. Ulterior, gardul a fost instalat înapoi.

Deși la 1 aprilie curent, Pretura a emis în adresa agentului economic o prescripție privind demolarea benevolă a gardului construit, abia la 8 iulie pretorul a semnat o dispoziție privind demontarea și evacuarea gardului construit în mod neautorizat pe teren proprietate municipală, pentru că agentul economic nu a executat lucrările de demolare cerute.

UPDATE 10:55 De la tribuna CMC, şeful ÎM „Lumteh” din Chişinău, Veaceslav Buţ, răspunde la întrebările consilierilor în legătură cu electrocutarea celor doi copii în parcul Sarmizegetusa. Acest subiect urma a fi examinat în ședința de miercuri, 24 iulie, dar cei chemați la raport nu s-au prezentat în fața consilierilor.

Victor Chironda: Instalația electrică se află la balanța Lumteh?
Buț: Nu.
Victor Chironda: Dați careva condiții tehnice de proiectare?
Buț: Da.
Victor Chironda: În cazul acesta, ați dat condiții tehnice de proiectare?
Buț: Este o întrebare care ține de anchetă.

Mihai Briceag: S-a ținut cont de standarte/ norme? Că se vehicula că s-a topit de la căldură
Buț: Vă implicați în chestiuni tehnice, de care se ocupă Comisia de anchetă.

Zinaida Popa: Toți stâlpii aparțin și sunt la balanța municipiului Chișinău?
Buț: Da
Zinaida Popa: Au fost executate lucrări de reparație în acest parc de către un agent economic?
Buț: Este o Comisie de anchetă care ar trebui să investigheze asta.
Zinaida Popa: Ce concluzii și plan de acțiuni aveți după această tragedie?
Buț: Dacă m-ați fi ascultat, ați fi văzut că am răspuns. Au fost efectuate controale.
Zinaida Popa: Noi avem stâlpul care dă lumină și avem sistem de irigare în jur acelui stâlp.

Președinte CMC: Colegi, trebuie să așteptăm rezultatele anchetei. Dacă este vinovat el, atunci el va fi decapitat. Haideți să așteptăm rezultatele.

UPDATE 10:30 Pretora sectorului Botanica este în concediu, din acest motiv ar urma a fi audiați doar reprezentanții Direcției Generale Mobilitate Urbană (DGMU), Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” și Î.M. „Lumteh”.