Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința CMC. Consilierii municipali…

LIVE Ședința CMC. Consilierii municipali au aprobat regulamentul pentru compensații la căldură

Foto-simbol

UPDATE 15:25: Punctul de pe ordinea de zi privind raportul de executare a bugetului a fost amânat. Asta pentru că șefa Direcției Finanțe a Primăriei este în concediu de odihnă. Lucru care a stârnit indignarea consilierilor PL care au cerut demisia acesteia. Asta pentru că într-o perioadă în care sunt create bugetele, șefa direcției reponsabilă atât de elaborarea cât și executarea bugetului își ia concediu. Propunerea a fost votată de 19 consilieri de la PL, Platforma DA și PAS, PUN, iar Socialiștii, Comuniștii și cei de la Șor au declarat că se abțin.

UPDATE 15:20: Regulamentul de compensare a cheltuielilor pentru persoanele defavorizate din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru servicii comunale și energetice a fost aprobat cu mai multe amendamente.

UPDATE 13:09: După mai multe dezbateri, consilierii au reușit să voteze de bază primul punct din ordinea de zi, cel ce ține de aprobarea modificărilor la regulamentul de compensare a cheltuielilor pentru persoanele defavorizate din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru servicii comunale și energetice. Din nou pauză, de această dată de masă și vor reveni peste o oră.

UPDATE 11:26: Pauză de 5 minute pentru ca poliția să poată face ordine în sală.

UPDATE 11:20: După mai multe discuții în contradictoriu, ordinea de zi a fost aprobată, iar consilierii urmează să înceapă dezbaterile. La partea de regulament de desfășurare, consilierii s-au înțeles pentru ca ședința să aibă o pauză de masă de la 13.00 la 14.00, iar aceasta să se încheie cel mai târziu la ora 17.00.

UPDATE 11:07: Ședința nu poate începe din cauza unor activiști care au venit în sală. Consilierul PSRM, Dinari Cojocari a cerut intervenția autorităților și a poliției pentru a asigura respectarea normelor de protecție. Printre activiști se numără și Maria Olar cunoscută pentru protestele și pichetele pe care le organizează în capitală.

Consilierii municipali se reunesc într-o nouă ședință de lucru. Pe Agenda zilei figurează 26 de chestiuni, iar ședința a întârziat cu 52 de minute, fiind programată la ora 10.00. În ordinea de zi se regăsesc astfel de subiecte ca regulamentul de plasarea publicității exterioare, privatizarea mai multor loturi de pământ, dar și prelungirea contractului cu EPA Media.

La ședință participă 39 de consilieri din 51, iar conducătorul ședinței a declarat că nimeni din cei care lipsesc nu au informat motivul absenței. Reuniunea va fi condusă de consiliera Platformei DA, Aliona Doroș pentru care au votat toți consilierii prezenți în sală.

Sedinta CMC 22 decembrie by Ziarul de Gardă on Scribd