Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ședința CEC. Au fost…

VIDEO Ședința CEC. Au fost înregistrați alți trei participanți la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024

Foto: CEC

Astăzi, 12 septembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) s-a întrunit în ședință. Maia Sandu a fost oficial înregistrată în calitate de candidată la funcția de președinte al R. Moldova. Totodată, au fost înregistrați alți trei participanți la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024.

Tot astăzi, CEC a recepționat documentele pentru înregistrarea unui candidat la funcția de președinte al R. Moldova. Renato Usatîi a adus la CEC 27 300 de semnături.

15:15 Șefa statului, Maia Sandu, a fost oficial înregistrată în calitate de candidată la funcția de președinte al R. Moldova. Membrii CEC au votat unanim pentru aceasta.

15:19 Partidul Politic Coaliția pentru Unitate și Bunăstare „CUB” a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul republican constituțional cu opțiunea „Da”.

15:25 Blocul electoral „Împreună” a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul republican constituțional cu opțiunea „Da”.

15:31 Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul republican constituțional cu opțiunea „Da”.

15:34 Membrii CEC au votat unanim cu privire la cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al R. Moldova, a lui Octavian Țîcu.

Astfel, până în prezent, CEC a înregistrat 9 participanți la referendum.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de înregistrare în calitate de participant la referendum este 20 septembrie 2024.