Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Votat în prima lectură:…

LIVE Votat în prima lectură: Fermierii afectați de secetă vor primi ajutor de la stat

Sursa foto: parlament.md

Parlamentul se convoacă vineri, 13 septembrie, în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă 2024. Pe ordinea de zi au fost incluse 6 subiecte, printre care și proiectul de lege cu privire la unele măsuri de sprijin al fermierilor în legătură cu seceta din anul 2024.

17:15 Două cămine studențești din țară vor fi renovate, iar 300 de cadre didactice din universități vor beneficia de cursuri de limbă engleză, cu susținerea Băncii Mondiale

17:05 Nicolae Plămădeală este noul deputat al Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Acesta este inginer și are 85 de ani.

17:00 Votat în prima lectură: Proiectul de lege cu privire la unele măsuri de sprijin al fermierilor în legătură cu seceta din anul 2024

84 de deputați au votat – Pentru, iar trei deputați nu au votat

15:57 Loc vacant în Parlament în urma decesului unui membru PAS

15:45 Se împlinește un an de la trecerea în neființă a primul președinte al R. Moldova, Mircea Snegur. Deputații au ținut un minut de reculegere.

15:30 Opoziția a avut mai multe inițiative pentru a fi incluse pe ordinea de zi, dar acestea nu au întrunit numărul necesar de voturi.

15:26 La ședință și-au exprimat prezența 88 de deputați. Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria colegului Iurie Pasat.

Printre cele 6 subiecte de pe ordinea de zi se numără și ratificarea unui amendament la Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind susținerea învățământului superior. De asemenea, Parlamentul va examina proiectul de modificare a Codului educației, pentru a integra învățământul artistic în sistemul general de educație.

Tot în cadrul ședinței plenare de vineri deputații urmează să voteze o serie de măsuri de sprijin al fermierilor în legătură cu seceta din acest an.

Vor fi examinate și proiectul de modificare a Hotărârii Parlamentului privind constituirea Comisiei speciale pentru identificarea măsurilor privind depășirea crizei din domeniul agricol, proiectul privind declararea vacanței unui mandat de deputat în Parlament și proiectul privind importul unor mijloace de transport.