Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Guvernul se întrunește în…

LIVE Guvernul se întrunește în ședință

Sursa foto: Guvernul R. Moldova

Cabinetul de miniștri se întrunește într-o nouă ședință miercuri, 7 august. Cincisprezece proiecte se regăsesc pe ordinea de zi, printre care transmiterea unor bunuri imobile din administrarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale în administrarea Ministerului Educației și Cercetării.

UPDATE 15:32 Guvernul a aprobat în cadrul ședinței proiectul de dispoziție a Guvernului cu privire la componența nominală a Comisiei pentru decernarea Premiului Național pentru anul 2024. Totodată, a fost susținut și proiectul de dispoziție cu privire la Consiliul pentru diplomație economică, care prevede instituirea Consiliul pentru diplomație economică și prin care se aprobă regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Consiliului pentru diplomație economică și Componența nominală a Consiliului pentru diplomație economică.

UPDATE 15:27 A fost susținut proiectul care se referă la abrogarea Hotărârii Guvernului cu privire la Comisia Națională pentru Securitatea Biologică.

UPDATE 15:26 Proiectul de hotărâre privind repartizarea unor alocații aprobate în Legea bugetului de stat pentru anul 2024, cât și proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Planului de admitere la programele de postdoctorat cu finanțare bugetară pentru anul 2025 au fost aprobate.

UPDATE 15:22 Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind punerea în aplicare a Convenției privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier.

UPDATE 15:21 A fost aprobat proiectul de hotărâre a Guvernului cu privire la transmiterea unor bunuri imobile din administrarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale în administrarea Ministerului Educației și Cercetării. Potrivit notei informative a proiectului, se transmit, cu titlu gratuit, din gestiunea Instituției Publice Centrul de Plasament pentru Persoane Vârstnice și Persoane cu Dizabilități din comuna Cocieri în gestiunea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari a 5 clădiri.

UPDATE 15:17 Miniștrii au susținut proiectul de hotărâre a Guvernului cu privire la asigurarea cu bilete de tratament sanatorial a unor categorii de populație, dar și proiectul de hotărâre a Guvernului cu privire la aprobarea Regulamentului sanitar privind limitarea expunerii populației la câmpuri electromagnetice de la 0 Hz la 300 GHz.