Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE/ Dorin Recean, la conferința…

LIVE Dorin Recean, la conferința de presă de după lansarea negocierilor de aderare la UE: „Azi am trecut la o nouă etapă”

Captură de ecran: privesc.eu

După lansarea negocierilor de aderare ale R. Moldova la Uniunea Europeană, prim-ministrul Dorin Recean, reprezentanții Comisiei Europene și președinției în exercițiu a Consiliului European susțin o conferință de presă.

UPDATE 21:00 „Noi spunem că este un aps istoric pentru Moldova, dar asta se întâmplă în vremuri de istorie pentru Europa, pentru Consiliul Uniunii Europene”, a afirmat Recean.

Premierul a mulțumit Comisiei Europene, președinției belgiene, dar și miilor de oameni din instituțiile Moldovei „care lucrează neobosit zi și noapte pentru a face, de asemenea, parte din familia UE”.

„Dragi cetățeni, azi am trecut la o nouă etapă care ne apropie semnificativ la aderarea la UE. Conferința interguvernamentală R. Moldova – Uniunea Europeană de astazi demonstreaza că avem capacitatea de a construi până în 2030 Europa acasă”, s-a adresat acesta moldovenilor din R. Moldova, dar și din diasporă.

Marți, 25 iunie 2024, la Luxemburg a avut loc prima ședință a Comisiei interguvernamentale R. Moldova – Uniunea Europeană, în cadrul căreia au fost lansate oficial negocierile de aderare ale țării noastre la Uniunea Europeană.