Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   LIVE/ Constantin Miron a fost…

LIVE Constantin Miron a fost numit inspector în cadrul Inspecției procurorilor

Captură de ecran: privesc.eu

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-au întrunit, pe 24 septembrie, în ședință. Conform agendei, aceștia vor examina 5 subiecte, inclusiv proba de interviu în cadrul concursurilor pentru selectarea inspectorilor în Inspecția procurorilor.

UPDATE 14:28 A fost amânată examinarea contestației procurorului Vladimir Martea împotriva Hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-82/2023 din 30.06.2023 prin care Martea a fost sancționat disciplinar prin eliberarea din funcția de procuror în Procuratura Călărași în urma cauzei disciplinare formulate de Inspecția procurorilor împotriva acestuia, având ca obiect săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.38 lit.e) din Legea cu privire la Procuratură nr.3 din 25.02.2016. Motivul amânării examinării este lipsa lui Martea de la ședință.

UPDATE 14:26 CSP a amânat examinarea contestației procurorului Liliana Bugăescu împotriva Hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-52/2023 din 28.04.2023 prin care Liliana Bugăescu a fost eliberată din funcția de procuror în Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Centru, în baza procedurii disciplinare intentate ca rezultat al depistării încălcărilor admise de către aceasta în cadrul activității. Motivul amânării examinării este complexitatea cazului.

UPDATE 13:11 Pentru proba interviu, Tudor Andronic a acumulat 7,27 puncte, Constantin Miron a luat 8,07 puncte, iar Constantin Sîrbu – 7,13 puncte.

Membrii CSP au aprobat punctajul final, și anume:

  • 7,67 de puncte pentru Constantin Miron;
  • 7,12 puncte pentru Constantin Sîrbu;
  • 7,13 puncte pentru Tudor Andronic.

Astfel, conform regulamentului, Constantin Miron, a cărui punctaj final este mai mare decât 7,5, este câștigător în cadrul concursului pentru selectarea inspectorilor în Inspecția procurorilor. El este numit în funcția de inspector în Inspecția procurorilor pe o durată de 6 ani, începând cu 1 octombrie.

UPDATE 12:28 Au fost audiați candidații Constantin Miron și Constantin Sîrbu și în cadrul concursurilor pentru selectarea inspectorilor în Inspecția procurorilor.

UPDATE 10:19 Primul candidat intervievat pentru funcția de inspectori în Inspecția procurorilor este Tudor Andronic.

Captură de ecran privesc.eu.

UPDATE 10:13 A început proba de interviu în cadrul concursurilor pentru selectarea inspectorilor în
Inspecția procurorilor. Proba scrisă a avut loc pe 11 septembrie. Un candidat nu a acumulat punctajul necesar în cadrul probei scrise, în timp ce un candidat nu s-a prezentat, astfel, din cei candidați care au fost inițial, la proba interviu au rămas doar trei. Învingătorul trebuie să acumuleze o medie aritmetică între cele două probe de 7,5 puncte.