Nicolae Furtună nu-și dă demisia din funcție: Cer scuze pentru folosirea sintagmei „povara” pe care am folosit-o în termeni medicali
UPDATE 11.3 : Șeful ANSP, Nicolae Furtună și-a exprimat regretul față de modul cum s-a exprimat în cadrul emisiunii de la TVR Moldova și își cere scuze.
„O să fac câteva explicații și o să-mi aduc scuzele de rigoare. Sintagma povară la care am făcut referire am folosit-o ca termen medical. Dincolo de acestea eu vreau să vin cu compasiune și empatie pentru cei care nu au înțeles corect acest mesaj și-mi aduc scuzele de rigoare care într-un fel sau altul au înțeles altfel expresia privind povara infecției de Covid.
Din punct de vedere medical consider că este un termen corect, din punctul meu de vedere, eu mereu am arătat compansiune pentru toți cei infectați de COVID. Trebuie să vă spun că în cei 30 de ani de când activez, am fost mereu alături de compasiunile oamenilor, suferințele oamenilor și ne-am exprimat mereu compasiunile, condoleanțele.
Sunt om viu, sufăr alături de toate persoanele, de colegii mei care s-au infectat. Chiar săptămâna trecută am fost direct afectat când mi-am petrecut chiar un coleg de grupă.
Încă o dată îmi cer scuze și de mai multe ori pentru înțelesul cuvântului povară”, a încheiat Furtună care nu a menționat niciun cuvânt despre cererile de demitere a sa care au sunat în această dimineață.
Șeful ANSP, Nicolae Furtună urmează să susțină un briefing la ora 11.30. Informația a fost confirmată de reprezentanții Ministerului Sănătății.
Deocamdată nu se cunoaște tema evenimentului de presă care nu a fost anunțat din timp.
Nicolae Furtună este în mijlocul unui scandal de proporții după ce aseară, a făcut o declarație legată de pandemia de COVID-19, după care i s-a cerut demisia.
Vorbind despre mortalitatea în urma infecției de coronavirus, Furtună a declarat „Nu vreau să fiu judecat și nu vreau să par cinic, dar în toată lumea, covidul a luat viata celor care si asa erau o povara pentru ei și pentru cei din jur. Oamenii care se chinuiau în stadii terminale de cancer, avansate de diabet, patologii cardiovasculare ireversibile decompensate. Iată că lucrul acesta s-a întâmplat și în Franța, și în Italia și din păcate și în Republica Moldova”.