Ministra Justiției a României, despre acțiunile de destabilizare ale Rusiei din regiune: „Și în România există acești actori „utili”, strategici, care avansează interesele Rusiei”
Miercuri, 23 august, a avut loc un briefing de presă susținut de ministra Justiției a R. Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, și ministra Justiției a României, Alina-Ștefania Gorghiu.
UPDATE 11:36 Ministra Justiției a țării vecine a accentuat asupra importanței colaborării R. Moldova și României în procesul de luptă împotriva „acțiunilor de război hibrid ale Rusiei”.
„Să nu uităm însă că democrația și statul de drept din R. Moldova sunt permanent și constant atacate prin acțiuni de război hibrid ale Rusiei. Miza strategică comună atât a României, cât și a R. Moldova este să contracarăm aceste acțiuni și să nu permitem destabilizarea în regiune. Dezinformarea este prima armă pe care o folosesc rușii în destabilizarea republicii și a tuturor statelor din regiune. Vă asigur că și în România există acești actori „utili”, strategici, care avansează interesele Rusiei și pe teritoriul nostru”, a menționat Alina-Ștefania Gorghiu.
UPDATE 10:45 În cadrul briefingului, ministra Justiției a R. Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că la începutul anului 2024 la Chișinău ar putea fi organizată a treia ediție a Cvorumului R. Moldova-România în domeniul justiției.
„Am discutat și am convenit cu bucurie că vom întreprinde măsurile imediate astfel încât, în viitorul apropiat, cel mai probabil la începutul anului viitor, să organizăm la Chișinău ceA de-a treia ediție a Cvorumului R. Moldova-România în domeniul justiției, aceasta fiind o formă de interacțiune pentru reprezentanții tuturor instituțiilor de justiție din R. Moldova și România, oficiali de rang înalt din partea ambelor părți, societatea civilă și mass-media”, a anunțat ministra Justiției a R. Moldova.
Anterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului R. Moldova a anunțat despre vizită, precizând că aceasta are loc în contextul parteneriatului, inclusiv din domeniul justiției, dintre R. Moldova și România și a schimbului de experiență între instituțiile din domeniul justiției din ambele state.