Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   La scrutinul din 20 octombrie…

La scrutinul din 20 octombrie nu va fi organizat sondajul efectuat imediat ce alegătorii ies din cabinele de vot

Foto: ZdG

La alegerile și referendumul republican din 20 octombrie 2024 nu va fi organizat exit-poll-ul – sondajul electoral efectuat imediat ce alegătorii ies din cabinele de vot, scrie agenția de știri IPN.

Rodica Sîrbu, șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale, a explicat pentru IPN că solicitări pentru a desfășura exit-poll nu au fost înregistrate până pe 13 octombrie, ultima zi în care s-a putut face acest lucru.

În cazul în care se va ajunge la turul doi la alegerile prezidențiale, solicitările pentru exit-poll pot fi depuse până pe 27 octombrie.

Ultima dată, în R. Moldova, un exit-poll a fost organizat la turul II al alegerilor prezidențiale din anul 2020. Atunci, asociația obștească „Spero” și compania „Intellect Group” SRL a efectuat acest exercițiu la o sută de secții de votare din țară.

2 221 secții de votare au fost constituite pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Dintre acestea: 1 957 de secții de votare în circumscripțiile electorale din țară, 30 de secții de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului și 234 secții de votare – pentru cetățenii cu drept de vot din străinătate. 

Lista secțiilor de votare, inclusiv adresele acestora, o puteți găsi pe pagina web oficială a Comisiei sau accesând direct linkul: https://a.cec.md/ro/numarul-circumscriptiilor-electorale-si-sectiilor-de-votare-16217.html Pentru a verifica on-line la ce secție de votare sunt arondați, alegătorii pot accesa pagina https://verifica.cec.md, butonul „Află unde să votezi”, selectând adresa de domiciliu vor afla informația despre secția de votare asociată adresei.