Principală  —  Ştiri  —  Social   —   La două săptămâni după ce…

La două săptămâni după ce poliția a anunțat că mai mulți jucători ai echipei au fost implicați în meciuri trucate, o echipă de fotbal din superliga anunță că se retrage din fotbal

Clubul Sfântul Gheorghe se retrage din fotbal, după ce pe 28 iunie 2023 Poliția a anunțat că mai mulți jucători ai echipei sunt anchetați penal pentru trucare de meciuri și participare la pariuri. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a echipei.

Motivele invocate ar fi problemele financiare cu care clubul de fotbal se confruntă.

„Am încercat din toate puterile să evităm acest scenariu negativ, dar problemele financiare ne-au învins, chiar în decisivul acestei bătălii dure. Încă de la sfârșitul sezonului 2022-2023 am purtat discuții cu mai mulți oameni, care, inițial, ne-au dat motive să credem că pot fi un colac de salvare pentru această echipă fantastică, dar nu s-a mai întâmplat. Astăzi am primit și ultimul răspuns negativ”, scriu cei de la FC Sfântul Gheorghe.

Potrivit aceluiași mesaj al clubului, ei pleacă din lumea fotbalului mândri. Spre final au enumerat reușitele obținute în acești ani și au adresat mulțumiri suporterilor.

„În ceea ce îi privește pe jucători și membrii staff-ului tehnic, aceștia au primit dezlegări și sunt liberi să plece unde doresc”, se menționează la sfârșit de mesaj.

Pe 28 iunie Poliția a anunțat într-un comunicat că ofițerii Secției Investigații Complexe a Direcției de Poliție a mun. Chișinău în comun cu polițiștii de la Botanica, sub conducerea procurorilor oficiului Botanica, au documentat timp de opt luni activitatea unui grup infracțional, format din șapte membri, bănuit că ar fi influențat câștigul evenimentelor sportive, cu scopul de a obține mijloace bănești din pariuri.

Surse ale ZdG din cadrul organelor de drept precizează că echipa vizată în dosarul penal este Sfântul Gheorghe Suruceni. Echipa a terminat ultima ediție a Super Ligii pe locul cinci, ratând prezența în cupele europene.

Conform informațiilor de pe site-ul Federației Moldovenești de Fotbal, FC Sfîntul Gheorghe a fost fondat pe 11 iulie 2003 „de către doi entuziaști stabiliți cu traiul la Suruceni – jurnalistul Valeriu Reniță și fostul jucător al echipei Spumante Cricova, Sergiu Caraman (ambii originari din satul Horjești, raionul Hîncești). Primul a devenit președintele clubului, iar cel de-al doilea – antrenorul echipei. Clubul a fost denumit în cinstea Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe, numele căruia în poartă și Mănăstirea din localitate. Imaginea cum Sf. Gheorghe ucide balaurul este prezentă pe logotipul clubului din Suruceni”.