Principală  —  Ştiri   —   La Căușeni a fost inaugurat…

La Căușeni a fost inaugurat monumentul domnitorului Ștefan cel mare și Sfânt

Sursa foto: gov.md

În orașul Căușeni a fost inaugurat, joi, 19 iunie, monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. La eveniment a participat și premierul Dorin Recean, potrivit unui comunicat. Inițiativa de edificare a monumentului urmărește conservarea valorilor istorice și dezvoltarea patrimoniului cultural

Potrivit comunicatului dat de Guvern, „proiectul a fost posibil și cu susținerea Consiliului Județean Neamț, care a venit cu o contribuție proprie. Banii, în mare parte alocați din bugetul raionului, au fost investiți în lucrările de construcție a postamentului, pavajului, instalarea felinarelor, dar și în reabilitarea unei porțiuni a podului din împrejurime”.

Sursa foto: gov.md

La inaugurarea monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, din orașul Căușeni., a participat și prim-ministrul, Dorin Recean.

Șeful Executivului a felicitat locuitorii orașului pentru această inițiativă, care vine să aducă un omagiu marelui domnitor.


„Acum, 520 de ani, Ștefan cel Mare a luptat pentru ca noi să avem, azi, pământurile protejate și consolidate, iar copiii noștri să poată să crească, să lucreze și să-și întemeieze familii pe un pământ în care domnește pacea”, a spus premierul Dorin Recean.

Sursa foto: gov.md


Potrivit Guvernului, inițiativa de edificare a monumentului urmărește conservarea valorilor istorice și dezvoltarea patrimoniului cultural.

La data de 2 iulie, se vor împlini 520 ani de la trecerea la cele veșnice a marelui domnitor al Moldovei Ștefan cel Mare și Sfânt. 

Sursa foto: gov.md