Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Kamala Harris câștigă suficient sprijin…

Kamala Harris câștigă suficient sprijin pentru a obține nominalizarea democrată pentru cursa prezidențială

Vicepreședinta Kamala Harris a atras sprijinul a suficienți delegați democrați pentru a deveni candidatul partidului la președinție, după ce actualul președinte al SUA, Joe Biden, a anunțat că se retrage din cursa electorală.

Potrivit BBC, luni seara, 22 iulie, Harris a declarat a primit aprobarea a peste 1.976 de delegați necesari pentru a câștiga nominalizarea în primul tur de scrutin.

Vicepreședinta a spus că este „mândră” că și-a asigurat „un sprijin larg” și așteaptă cu nerăbdare să accepte oficial nominalizarea, scrie presa americană.

Delegațiile sunt persoane care sunt selectate pentru a-și reprezenta zona electorală la Convenția Națională Democrată (DNC), evenimentul cheie de nominalizare al partidului.

Astfel de aprobări nu sunt obligatorii, dar dacă totalul se menține între momentul actual și momentul în care delegații își vor exprima voturile, programat să aibă loc între 1 și 7 august, Kamala Harris va obține în mod oficial nominalizarea partidului și va putea candida la alegerile prezidențiale, reprezentând partidul democrat, scrie BBC.

Președintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA din 2024. Acesta a făcut anunțul duminică, 21 iulie, pe Twitter, printr-o scrisoare publică, spunând că nu va mai încerca să obțină un al doilea mandat

La scurt timp după ce a anunțat că se retrage din cursa prezidențială din SUA din acest an, Joe Biden declară că o va susține pe vicepreședinta Kamala Harris, în lupta pentru Casa Albă.

„Dragi colegi democrați, am decis să nu accept nominalizarea și să îmi concentrez toate energiile asupra îndatoririlor mele ca președinte pentru restul mandatului meu. Prima mea decizie în calitate de candidat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul și susținerea deplină pentru Kamala, pentru a fi candidatul partidului nostru în acest an. Democrați, este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Haideți să facem asta”, a scris Biden pe Twitter.

Cine e Kamala Harris, prima vicepreședintă a SUA, susținută de Biden pentru Casa Albă. Experiență profesională, minusuri și controverse