Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ex-judecătoarea Tamara Chișca-Doneva, avocatul Iurie…

Ex-judecătoarea Tamara Chișca-Doneva, avocatul Iurie Alexa și jurnalista Mihaela Dicusar, care a plecat de la un post TV, acuzând intimidări din partea lui Veaceslav Platon, în lista de donatori ai Nataliei Morari

Colaj ZdG

Judecătoarea în demisie Tamara Chișica-Doneva, avocatul Iurie Alexa și Jurnalista Mihaela Dicusar, care a plecat de la TV8, acuzând intimidări din partea lui Veaceslav Platon, se regăsesc în lista de donatori ai Nataliei Morari, potrivit raportului privind finanțarea activității grupului de inițiativă depus recent la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Întrebați de Ziarul de Gardă despre implicarea financiară în susținerea grupului de inițiativă al Nataliei Morari, ex-judecătoarea Chișca-Doneva s-a arătat surprinsă, replicând „ce aveți cu mine?”, avocatul Alexa s-a arătat interesat dacă vom analiza și donatorii președintei Maia Sandu, iar jurnalista Mihaela Dicusar a ezitat să ne ofere un răspuns imediat, revenind ulterior cu un mesaj.

Grupul de inițiativă creat de pretendenta la funcția de președinte al R. Moldova, Natalia Morari, a depus primul raport de finanțare a activității. Cei zece donatori care se regăsesc în listă au oferit lucrări, servicii, mărfuri și proprietăți în valoare totală de circa 29 de mii de lei. Cinci dintre donatori sunt angajați ai SRL „Media Sapiens”, companie administrată de Natalia Morari.

Judecătoarea în demisie Tamara Chișca-Doneva, asistență juridică în valoare de 3200 de lei pentru Natalia Morari

Printre donatorii care ies în evidență se numără judecătoarea în demisie, Tamara Chișca-Doneva, vizată într-un dosar pentru îmbogățire ilicită și plecată din sistem în august 2023, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Aceasta a oferit asistență juridică în valoare de 3200 de lei.

Anterior, în spațiul public au apărut mai multe acuzații la adresa judecătoarei în demisie cu referire la pretinsele legături pe care le-ar fi avut cu Platon. În 2021, Alexandru Slusari, unul dintre fruntașii platformei „DA”, declara că „Platon, având înțelegere cu Plahotniuc și Dodon, va încerca să obțină desemnarea unor judecători la Curtea Supremă de Justiție. Cea mai importantă persoană pentru el este Tamara Chișca-Doneva. Feciorul doamnei mulți ani a lucrat în structurile lui Platon”. Doneva este nașa de botez al copilului Nataliei Morari și al lui Veaceslav Platon.

Întrebată de Ziarul de Gardă despre suportul acordat, Chișca-Doneva s-a arătat nedumerită. „Eu? Ce aveți cu mine?”, întrerupând apelul. Ulterior nu a mai răspuns la telefon.

Jurnalista Mihaela Dicusar, la doi ani de la plecarea de la TV8, donatoare a Nataliei Morari

Mihaela Dicusar, fostă jurnalistă la TV8, care a plecat de la postul de televiziune imediat ce Natalia Morari a dezvăluit că Veaceslav Platon este tatăl copilului său, acuzând că „a avut intimidări din partea lui Platon” este o altă donatoare.

Telefonată de Ziarul de Gardă, Dicusar, care și-a încetat recent activitatea desfășurată la Radio Chișinău în favoarea postului de redactor în cadrul companiei „Media Sapines”, coordonată de Natalia Morari, a evitat să ne răspundă la întrebări, motivând că este într-o ședință. Ulterior, nu ne-a răspuns la apel, dar ne-a transmis un mesaj, precizând că „este vorba despre organizarea evenimentului de presă la IPN, care a costat în jur de 3000 de lei”.

Avocatul Iurie Alexa: „Eu am donat și în continuare voi dona”

Un alt nume cunoscut este avocatul Iurie Alexa, apărător al mai multor funcționari și demnitari publici. Contactat de ZdG, acesta a confirmat suportul, însă s-a arătat nemulțumit de întrebare, replicând: „straniu, contactați donatorii tuturor candidaților? Și ai doamnei Sandu?”. Totuși, Alexa a precizat că „eu am donat și în continuare voi dona”.

Producătoarea emisiunii Nataliei Morari, Doina Iovu, care anterior a lucrat la TV8, deținând aceeași funcție, de asemenea, se numără printre donatorii Nataliei Morari.

Am telefonat-o pe Natalia Morari, însă nu ne-a răspuns la telefon.

Raport Natalia Morari by Ziarul de Gardă