Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   Jucătorul de tenis de masă,…

Jucătorul de tenis de masă, Vladislav Ursu, a cedat în partida inaugurală în fața americanului Jha Kanak, fiind eliminat din concurs. Declarația sportivului

Sursă: olympic.md

Jucătorul moldovean de tenis de masă Vladislav Ursu, aflat la debutul său olimpic, a cedat în partida inaugurală în fața redutabilului Jha Kanak (SUA), fiind astfel eliminat din concurs, scrie Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS).

„La ceremonia de prezentare, mi-a fost sortit să ies primul pe Arena olimpică, unde urmau să se desfășoare competițiile, care are o capacitate de 7 mii de persoane, aceasta fiind umplută până la refuz. Așa că emoțiile mă copleșeau, mă asaltau. A fost ceva uimitor pentru mine, căci săli atât de încăpătoare pentru tenis de masă nu există nici la Campionatele Mondiale, nici la cele Europene”, susține Vladislav Ursu.

Acesta a mai adăugat că a avut „un pic de ghinion”, deoarece din prima a dat peste un adversar extrem de puternic, plasat printre primii 20 cei mai buni jucători de ping-pong din lume.

Astfel, acest lucru nu i-ar fi oferit răgaz să se adapteze suficient la atmosfera competițională, și nu i-a permis să „simtă masa și spațiul de joc” așa cum și-ar fi dorit, spune sportivul.

„Voi căuta să-mi perfecționez măiestria ca să fiu demn să evoluez, peste 4 ani, la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, cel mai prestigios festival sportiv de pe mapamond. Atunci sper să mă descurc mai bine, după ce am acumulat o experiență olimpică extrem de prețioasă. Am și o motivație puternică în acest sens: de a le oferi suporterilor mei clipe reale de satisfacție sportivă”, a conchis Vladislav Ursu.

Participarea lui Vladislav Ursu (23 de ani) la JO este o premieră pentru sportiv, dar și pentru tenisul de masă din țara noastră. Sportivul este vicecampion european U21 în 2022, deținător al locului 5 la Jocurile Olimpice de tineret din 2018, participant la Jocurile Europene de la Cracovia din 2023, multiplu campion național și premiant al campionatului Poloniei în perioada 2022-2024.

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august 2024 și sunt considerate cel mai mare eveniment multi-sportiv din lume, ce are loc o dată la patru ani.

Olimpicii R. Moldova de la Paris: 26 de sportivi, 10 probe și mai multe speranțe la medalii

Deschiderea Jocurilor Olimpice: Celine Dion a urcat pe scena de la Paris. Programul sportivilor moldoveni la olimpiadă