Principală  —  IMPORTANTE   —   Jucătorul de tenis de masă,…

Jucătorul de tenis de masă, Vladislav Ursu, a cedat în fața americanului, Jha Kanak, cu scorul de 5-11, 6-11, 5-11, 3-11, la Jocurile Olimpice de la Paris

Jucătorul de tenis de masă, Vladislav Ursu, a cedat în fața tenismenului american Jha Kanak cu un scor de 5-11, 6-11, 5-11, 3-11. Elevul Elenei Mocrousova este primul jucător de tenis de masă din Moldova care a evoluat la o ediție a Jocurilor Olimpice, potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv al R. Moldova.

Anunțul a fost făcut de Olympic Moldova, pe rețelele de socializare.

Țintașa Anna Dulce a ocupat locul 28 în proba de pistol aer comprimat, 10 metri, pe care a avut-o sâmbătă, 27 iulie, la olimpiada de la Paris, iar înotǎtorul Pavel Alovațki a debutat la proba de înot pe distanța 400 metri, stil liber.

Totodată, înotǎtorul Pavel Alovațki a debutat la o ediție a Jocurilor Olimpice. El a înregistrat rezultatul 3:59.77 pe distanța 400 metri stil liber, potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

Dintre înotători pentru Moldova va mai evolua Tatiana Salcuțan la proba de 200 metri, spate, pe data de 1 august.

La ediția din acest an a Jocurilor Olimpice (JO) care se va desfășura la Paris, Franța, lotul olimpic al R. Moldova este format din 26 de sportivi care au reușit calificarea la 10 probe. În premieră, R. Moldova va fi reprezentată la disciplinele de tenis de masă și echitație. Cea mai tânără atletă a țării are doar 18 ani, iar cea mai experimentată – 36 de ani. Ziarul de Gardă a analizat palmaresul fiecărui sportiv ajuns la olimpiada de vară care începe pe 26 iulie în capitala Franței.

Deschiderea Jocurilor Olimpice: Celine Dion a urcat pe scena de la Paris. Programul sportivilor moldoveni la olimpiadă