Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Joe Biden a fost testat…

Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Casa Albă: se va autoizola și va continua să își îndeplinească pe deplin toate sarcinile

Președintele SUA, Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în timp ce călătorea miercuri, 17 iulie, în Las Vegas și se confruntă cu „simptome ușoare”, inclusiv „stare generală de rău” din cauza infecției, a declarat Casa Albă, transmite AP.

Secretarul de presă Karine Jean-Pierre a declarat că Biden va zbura la domiciliul său din Delaware, unde se va „autoizola și va continua să își îndeplinească pe deplin toate sarcinile în această perioadă”. Vestea a fost împărtășită mai întâi de președintele și directorul general al UnidosUS, Janet Murguía, care le-a spus invitaților la convenția grupului din Las Vegas că președintele și-a trimis regretele și nu a putut să vină, deoarece a fost testat pozitiv pentru virus.

Kevin O’Connor, medicul președintelui, a declarat într-o notă că Biden, în vârstă de 81 de ani, „s-a prezentat în această după-amiază cu simptome respiratorii superioare și tuse, cu stare generală de rău”, a declarat O’Connor.

„Mă simt bine”, a declarat Biden, care este vaccinat, reporterilor din Las Vegas, înainte de a urca la bordul Air Force One pentru a se îndrepta spre reședința sa din Delaware, notează CNN.