Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Joe Biden a explicat de…

Joe Biden a explicat de ce s-a retras din cursa prezidențială din SUA. „Democrația este mai importantă decât ambițiile personale”

Foto: Reuters

Președintele SUA, Joe Biden, a venit cu primele declarații după ce s-a retras din cursa prezidențială, scrie BBC. Într-un discurs adresat națiunii, acesta a explicat că a luat această decizie pentru „a salva democrația”.

„Cred că realizările mele ca președinte, conducerea mea în lume, viziunea mea pentru viitorul Americii – toate acestea merită un al doilea mandat. Dar nimic nu poate sta în calea salvării democrației noastre. Inclusiv ambițiile personale”, a spus al 46-lea președinte al Statelor Unite.

Biden a declarat că a realizat în ultimele săptămâni că trebuie să unească țara și Partidul Democrat și că cea mai bună soluția este cea de a „predea ștafeta unei noi generații”.

„Acesta este cel mai bun mod de a ne uni națiunea. Există un timp și un loc în viața comunității pentru oamenii cu ani de experiență. Există, de asemenea, un timp și un loc pentru voci noi, voci proaspete – și da, voci tinere”, a menționat Biden.

Acesta a mai adăugat că a fost „onoarea vieții” sale de a fi președinte al SUA.

„Venerez această funcție, dar chiar mai mult decât atât, îmi iubesc țara. A fost onoarea vieții mele să servesc această țară ca președinte”, a adăugat el.

Biden i-a îndemnat, de asemenea, pe americani să o susțină pe Kamala Harris, care este așteptată să devină în viitorul apropiat candidat la nominalizarea pentru președinția SUA.

Președintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA din 2024 pe 21 iulie. Acesta a făcut anunțul sâmbătă seară, pe Twitter, printr-o scrisoare publică, spunând că nu va mai încerca să obțină un al doilea mandat.

La scurt timp după ce a anunțat că se retrage din cursa prezidențială din SUA din acest an, Joe Biden declară că o va susține pe vicepreședinta Kamala Harris, în lupta pentru Casa Albă.