Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Joe Biden a câștigat alegerile…

Joe Biden a câștigat alegerile democrate din Carolina de Sud pentru nominalizarea la prezidențiale

Imagine simbol/Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a obținut prima sa victorie oficială din acest an electoral. Biden a câştigat alegerile primare din statul Carolina de Sud, organizate sâmbătă, 3 februarie, cu scopul desemnării candidatului Partidului Democrat la scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Joe Biden i-a învins pe ceilalți doi democrați cu șanse mari de reușită de pe buletinul de vot din Carolina de Sud. Este vorba despre Dean Phillips, reprezentantul statului Minnesota, și despre scriitoarea Marianne Williamson.

La scurt timp de la anunțarea rezultatelor în favoarea lui Joe Biden, staful de campanie al președintelui american a venit, printr-un comunicat de presă, cu o reacție.

„În 2020, alegătorii din Carolina de Sud au fost cei care au dovedit că toţi comentatorii se înşelau, au dat un suflu nou campaniei noastre şi ne-au pus pe calea victoriei”, a punctat staful de campanie al lui Joe Biden,

„În 2024, oamenii din Carolina de Sud au vorbit din nou şi nu am nicio îndoială că ne-aţi pus pe calea unei noi victorii prezidenţiale, iar pe Donald Trump (pe calea unei noi înfrângeri)”, se mai arată în comunicat.

Potrivit The Guardian, Comitetul Național Democrat a schimbat anul trecut calendarul electoral național pentru a desemna Carolina de Sud drept primul stat în care se vor desfășura alegerile pentru nominalizarea prezidențială a Partidului Democrat.

Conform calendarului electoral, al doilea stat în care vor avea loc alegerile primare democrate va fi Nevada, pe 6 februarie. Următorul va fi Michigan, pe 27 februarie.