Principală  —  IMPORTANTE   —   Programul de astăzi al sportivilor…

Programul de astăzi al sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice. Anastasia Nichita luptă pentru aurul olimpic

Susținătorii sportului moldovenesc sunt astăzi cu ochii pe micile ecrane. Anastasia Nichita va lupta pentru aurul olimpic în concursul luptelor libere feminine, în categoria de greutate de 57 de kilograme. Ea a dispus în semifinale de chinezoaica Kexin Hong, executând un contraatac și reușind tușul.

Tot astăzi concurează halterofilul Marin Robu, canotorii Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu.


Adversara Anastasiei de astăzi este japoneza Țugumi Sakurai. Lupta dintre Nichita și Sakurai se va desfășura după ora 21.

Tot astăzi, canotorul Serghei Tarnovschi, care a obținut bronzul la Olimpiada de la Tokyo din 2021, va evolua în cea de-a doua semifinală a probei de canoe simplu pe distanța de 1000 de metri. Finalele ambelor probe cu participarea canotorilor moldoveni sunt programate tot pentru astăzi.

De la 11:30, canotoarele Daniela Cociu și Maria Olărașu vor lupta pentru calificarea în finală, în cea de-a doua semifinală a probei feminine de canoe dublu pe distanța de 500 de metri.

Halterofilul moldovean de la Jocurile Olimpice de la Paris, Marin Robu, va concura, începând cu ora 16, în cadrul categoriei de greutate de 89 de kilograme.

R. Moldova a obținut două medalii de bronz la JO 2024. Judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov le-au câștigat în categoriile de greutate 66 kg, respectiv 73 kg.

26 de sportivi reprezintă Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, desfășurate în perioada 26 iulie – 11 august. Dintre aceștia, 19 sportivi și-au încheiat deja evoluția.