Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Israel bombardează, pentru a treia…

Israel bombardează, pentru a treia zi, sudul Libanului. Hezbollah a confirmat că încă unul dintre comandanții săi a fost ucis

Sursa: Jack Guez/AFP via Getty Images

Israel bombardează, pentru a treia zi, sudul Libanului. Hezbollah a confirmat că încă unul dintre comandanții săi a fost ucis și a lansat, pentru prima dată, o rachetă asupra Tel Avivului, care a fost interceptată. Libanul cere intervenția SUA pentru încheierea conflictului, scrie Biziday, cu referire la The Guardian.

Atacurile aeriene israeliene au fost lansate în jurul orei 5 dimineața și, potrivit presei din Liban, au fost țintite mai multe zone din sudul țării. În replică, Hezbollah a trimis, în premieră, o rachetă asupra Tel Avivului, despre care a spus că a vizat sediul Mossadului, serviciul de informații externe al Israelului. 

Orange lansează o nouă soluție pentru digitalizarea afacerilor – Orange Document Management (P)

Proiectilul a fost interceptat de „Praștia lui David”, unul din sistemele de apărare antiaeriană, și nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. IDF a informat că a distrus lansatorul rachetei, situat în Nafakhiyeh, o așezare în sudul Libanului situată la 20 de kilometri de granița cu Israel.

Tot în această dimineață, Hezbollah a confirmat că Ibrahim Qubaisi, comandant al unităților de rachete, s-a numărat printre cele șase persoane ucise în timpul bombardamentului de marți asupra unui bloc de locuințe din periferiile de sud ale Beirutului, cu referire la ceea ce Israel a numit “un atac țintit” asupra capitalei Libanului. 

Pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni în ședință, în această seară. Secretarul general al organizației a declarat că“omenirea nu-și poate permite ca Libanul să devină o altă Fâșie Gaza”. La ONU, președintele american a făcut un nou apel la calm și a cerut o soluție pe cale diplomatică, însă ministrul libanez de Externe i-a cerut să intervină. Mai concret, acesta din urmă a spus că SUA reprezintă “singura țară care poate face cu adevărat o diferență în Orientul Mijlociu și în ceea ce privește LIbanul”.