Principală  —  IMPORTANTE   —   Irina Vlah și-a anunțat candidatura…

Irina Vlah și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din această toamnă

Sursa: ZdG

Ex-bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat că va candida la alegerile prezidențiale din acest an. Aceasta a făcut anunțul miercuri, 17 iulie, în cadrul unui briefing de presă.

În discursul său, din cadrul briefingului, Irina Vlah a declarat că va candida la alegerile prezidențiale, în calitate de candidat independent.

„Împreună cu colegii am luat unica deicizie pe care o puteam lua. Anunț oficial că voi candida la funcția de președinte al R. Moldova, în calitate de candidat independent. Programul meu electoral se va axa strict pe problemele concrete ale oamenilor și pe soluții pentru ele. Cunosc aceste probleme deoarece permanent sunt alături de cetățenii noștri”, a declarat Irina Vlah.

Irina Vlah a activat în calitate de juristă la Inspectoratul Fiscal din orașul Ceadîr-Lunga până în 2003. Ulterior, timp de doi ani, a deținut funcția de şef al Direcţiei Juridice din cadrul Comitetului executiv al Găgăuziei.

În 2005, Vlah a ajuns pe scena politică din R. Moldova, devenind deputată pe lista Partidului Comuniștilor. Zece ani mai târziu, în 2015, a fost aleasă bașcană a autonomiei găgăuze, fiind susținută de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, funcție pe care a deținut-o, timp de două mandate, până în 2023. În tot acest timp, Vlah a susținut o retorică pro-Kremlin. 

Irina Vlah, „pro-europeana” de pe cursa Chișinău – Moscova. Întrebări fără răspuns