Principală  —  IMPORTANTE   —   Incident grav pe teritoriul parcului…

Incident grav pe teritoriul parcului de distracții „GagauziyaLand”. Poliția a deschis un proces penal după ce o copilă de 10 ani s-a ales cu o dublă fractură la picior

Sursă: KP.MD

Un incident grav s-a produs luni seară, 26 august, pe teritoriul parcului de distracții „GagauziyaLand”, finanțat de oligarhul Ilan Șor, unde o fetiță de 10 ani s-a ales cu fractură dublă la picior în timp ce se juca la unul dintre terenurile amplasate pe teritoriul parcului. După mai multe examinări la Spitalul din Comrat, copila a fost transportată de urgență la Chișinău pentru îngrijiri medicale, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP) printr-un comunicat.

„Deschiderea acestui parc de distracții pentru copii nu a fost autorizată de autoritățile competente nici până la moment, administratorii căruia au riscat cu sănătatea și viața minorilor și au permis accesul acestora pe teritoriu”, menționează reprezentanții IGP.

Conform Poliției, pe acest caz a fost pornit un proces penal în baza articolului 157 din Codul Penal „vătămarea gravă ori medie a integrității corporale sau a sănătății cauzată prin imprudență”, în cadrul căruia urmează sa fie stabilite toate circumstanțele, dar și pedepsite persoanele vinovate de traumele produse copilului.

La începutul lunii august, parcul „GagauziyaLand” promis de bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul, a cărui construcție este finanțată de fugarul Ilan Șor, condamnat într-un dosar din Frauda bancară, a anunțat că își deschide porțile pe 18 august, deși, cu câteva luni în urmă, conducerea autonomiei găgăuze acuza Guvernul și Preșidenția că ar pune piedici în calea construcție acestuia.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris despre construcția parcului de distracții GagauziyaLand, una dintre principalele promisiuni electorale ale bașcanei Evghenia Guțul, care în luna iunie era încă un proiect nefinalizat.

Conducerea autonomiei găgăuze acuza Guvernul și Președinția că ar pune piedici în calea construcției acestui parc – prin diverse controale care sunt efectuate pe șantier.

Autoritățile de control din domeniul construcției susțineau că au făcut controale în conformitate cu legea și că au depistat nereguli, în timp ce guvernarea a negat orice implicare.

Parcul numit GagauziyaLand se dorește a fi o copie a celui de la Orhei – OrheiLand și urma să fie gata la 1 iunie, de Ziua Copiilor. Evghenia Guțul, bașcana regiunii găgăuze, a dat asigurări în campania electorală că, la fel ca la Orhei, totul va fi gratuit.

Guvernatoarea s-a lăudat că proiectul este susținut de Ilan Șor, oligarhul fugar condamnat la 15 ani de închisoare într-un dosar privind furtul miliardului și că este implementat din fonduri extrabugetare.

VIDEO „GagauziyaLand”, între acuzații, falsuri și fapte: „Ei nu au scopul de a construi acel parc, dar de a uni poporul înainte de alegeri”