Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Incendiu într-o casă din Cobușca…

Incendiu într-o casă din Cobușca Veche, raionul Anenii Noi. O femeie a decedat

Foto: IGSU

O femeie în vârstă de 74 de ani a decedat după ce s-ar fi intoxicat cu produse de ardere, în timpul unui incendiu izbucnit într-o casă din satul Cobușca Veche, raionul Anenii Noi, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Serviciul 112 a recepționat apelul la ora 07:15. La fața locului a intervenit o echipă de salvatori, care a reușit localizarea și stingerea completă a flăcărilor.

„În urma incendiului, au fost distruse mai multe bunuri materiale dintr-o cameră, iar în antreul locuinței, angajații IGSU au depistat cadavrul unei femei în vârstă de 74 de ani, care s-ar fi intoxicat cu produsele de ardere”, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Prealabil, cauza presupusă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit provocat la o plapumă electrică.

În acest sens, IGSU îndeamnă oamenii să verifice minuțios instalațiile de încălzit înainte de utilizare. Aparatele de încălzit, cum ar fi reșouri, cămine, climatizatoare, pături, plăpumi și saltele electrice, trebuie să fie standardizate, autorizate și certificate, fiind procurate dintr-un magazin specializat.