Principală  —  IMPORTANTE   —   Incendiu în orașul Codru: proprietarul…

Incendiu în orașul Codru: proprietarul unei case a fost evacuat din zona de risc, în timp ce încerca să stingă focul cu forțele proprii

Sursa: IGSU

În dimineața zilei de 24 iulie, pompierii din capitală au intervenit pentru a lichida un incendiu de vegetație. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:36. Potrivit primelor informații, flăcările au cuprins iarba uscată într-o ogradă a unei vile din orașul Codru, strada Sihastrului. La fața locului au fost îndreptate patru echipe de pompieri. Angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) au stabilit că focul s-a răspândit spre două vile, se arată în comunicatul IGSU.

În timpul localizării incendiului din interiorul unei vile afectate a fost evacuată o butelie de gaz, astfel fiind evitat riscul producerii unei explozii. Proprietarul unei case a fost evacuat din zona de risc, în timp ce încerca să stingă focul cu forțele proprii.

Focul a distrus în totalitate două vile și vegetația uscată din preajmă. Cauza și circumstanțele izbucnirii focarelor de ardere urmează a fi stabilite. În acest sens, IGSU, a îndeamnat populația să respecte regulile antiincendiare, în special în perioada caniculară.

Salvatorii amintesc, că incendiile de vegetație pot provoca pagube materiale semnificative și pot duce la pierderi umane. Cetățenii sunt îndemnați de IGSU să nu dea foc vegetației uscate și gunoiului menajer în vederea curățirii terenurilor agricole și gospodăriilor, precum și în preajma locuințelor.