Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă un post de televiziune…

Încă un post de televiziune va organiza dezbateri electorale în această toamnă. Precizările Consiliului Audiovizualului

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au aprobat, în cadrul ședinței publice de marți, 20 august, declarația privind politica editorială pentru campania electorală la funcția de președinte al R. Moldova și referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, depusă de „R Live TV”.

CA a acordat anterior un termen de trei zile serviciului media de televiziune, în vederea prezentării unei declarații noi, care să fie conformă exigențelor legale, se spune într-un comunicat al Consiliului.

„Astfel, la data de 19 august 2024, CA a recepționat declarația redactată a serviciului media de televiziune „R Live TV”. În urma examinării, s-a constatat că aceasta corespunde cu normele Codului electoral nr. 325/2022 și cele ale Regulamentului privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1137/2023”, menționează repezentanții Consiliului Audiovizualului.

Potrivit conceptului emisiunilor de dezbateri, acest tip de program electoral va acoperi atât alegerile prezidențiale (turul I și II), cât și referendumul republican constituțional. În ambele cazuri, dezbaterile vor avea loc atât în limba română, cât și în limba rusă; vor fi difuzate în zilele de luni până vineri, ora 20:00.

Șase posturi de televiziune din cele nouă incluse în lista „must carry”, obligatorie la retransmisiune în primele poziții, vor organiza dezbateri electorale. În total, 31 de furnizori de servicii media vor participa la reflectarea alegerilor din această toamnă.