Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Încă trei decizii în privința…

Încă trei decizii în privința candidaților în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor al CSP, adoptate de Comisia de evaluare

Colaj ZdG

Comisia de evaluare a procurorilor a anunțat joi, 30 mai, că a finalizat evaluarea a trei candidați la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Comisia a decis că Elena Demian și Mariana Gornea corespund criteriilor de integritate etică și financiară prevăzute de Legea nr. 26/2022, promovând astfel evaluarea. În cazul celei de-a treia candidate, Aliona Chisari-Rurak, Comisia a constatat neconformitatea cu criteriile de integritate, prin urmare, aceasta nu a promovat evaluarea.

Decizia a fost transmisă candidatelor și CSP. În cazul în care acestea nu se opun publicării, Comisia va publica deciziile pe pagina sa web.

În prezent, Comisia de evaluare a procurorilor desfășoară evaluarea a 28 de candidați – reprezentanți ai sistemului Procuraturii și societății civile – care candidează pentru funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor și Colegiul de disciplină și etică din cadrul CSP. Respectivii candidați sunt evaluați în baza criteriilor de integritate etică și financiară prevăzute de Legea 26/2022.