Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Încă o victimă a înecului.…

Încă o victimă a înecului. Un bărbat a intrat în râul Nistru, să se scalde, fiind în stare de ebrietate

Sursa foto: IGSU al MAI/FB

Un bărbat, în vârstă de 75 de ani, și-a pierdut viața în timpul scăldatului, aflându-se în stare de ebrietate avansată. Potrivit IGSU, cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 13 iulie, în raionul Ștefan Vodă.

Potrivit declarațiilor salvatorilor, victima se odihnea, cu alți cetățeni, pe malul râului, la data de 12 iulie, iar la un moment dat, fiind în stare de ebrietate avansată, a intrat în apă pentru a se scălda, de unde nu a mai ieșit.

La fața locului, pentru efectuarea lucrărilor de căutare subacvatice au intervenit scafandrierii și salvatorii din cadrul Direcția Regionale Căutare Salvare nr.1 din capitală și angajații Unității de Salvatori și Pompieri Ștefan Vodă.

Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost depistat și extras la suprafață către ora 13:29.

Cazul este în proces de cercetare.

În acest context, IGSU îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de siguranță la scăldat în perioada estivală, în special în zilele de odihnă.

„Consumul băuturilor alcoolice este incompatibil cu scăldatul, mai ales în perioda caniculară. Intrarea în apă sub efectul alcoolului se interzice strict, întrucât tensiunea arterială a persoanei ce intră în apă, se poate schimba brusc și provoacă pierderea cunoștinței, ulterior ducând la cazuri fatale de înec”, atenționează IGSU.

Totodată salvatorii amintesc că scăldatul se permite doar în locuri special amenajate cu stații de salvare.

Totodată, intrarea în apă și înotul pe timp de caniculă trebuie să fie evitat cu scopul prevenirii șocului termic și ca urmare a incidentelor tragice pe apă, spun salvatorii.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului, 36 de persoane inclusiv 6 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.