Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Încă doi sportivi moldoveni, în…

Încă doi sportivi moldoveni, în fruntea clasamentului mondial la probele la care evoluează

Colaj ZdG

Elena Glizan și Serghei Tarnovschi se alătură lui Denis Vieru și Anastasiei Nichita în lista sportivilor moldoveni care se află pe primele locuri în clasamentele mondiale la probele la care evoluează, transmite Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova într-un comunicat.

Canoista Elena Glizan a început anul 2024 drept lideră a clasamentul mondial la proba de 1 000 de metri. Cu un total de 180 de puncte, ea le-a devansat pe Zsofia Kisban din Ungaria, care e pe locul secund cu 164 de puncte, și pe Maria Brovkova din Kazahstan, care a încheiat anul 2023 pe locul III cu 160 de puncte.

Elena Glizan se află în fruntea clasamentului și la proba pe distanța de 5000 de metri. Ea ocupă locul II cu 204 puncte, la 58 de puncte distanță de lidera clasamnetului, Zsofia Kisban din Ungaria.

Tot pe treapta a doua a clasamentului mondial a început anul 2024 și Serghei Tarnovschi. Medaliatul cu bronz la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska pe distanța 500 de metri se află pe locul secund în această probă cu 254 de puncte.

Trei din cei șapte sportivi calificați până acum la Jocurile Olimpice de la Paris sunt la proba de canoe. E vorba de Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu.

Anterior, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că judocanul moldovean Denis Vieru și-a menținut statutul de lider pe parcursul anului 2023 în clasamentul mondial în categoria de greutate de până la 66 de kg. El a încheiat anul precedent cu un număr de 6580 de puncte, în ierarhia mondială.

Pe primul loc în clasamentul mondial la categoria de greutate de până la 57 de kg se află și luptătoarea Anastasia Nichita. Conform Federației Internaționale de Lupte, sportiva din R. Moldova conduce în ierarhia mondială cu un total de 47 200 de puncte.