Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Înainte de alegerile prezidențiale, Maia…

Înainte de alegerile prezidențiale, Maia Sandu donează valoarea unui premiu pentru reconstruirea unei biserici

Colaj ZdG

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, va dona premiul „Robert Blum 2024”, în valoare de 25 000 de euro, pentru repararea și conservarea monumentului istoric Biserica „Sf. Cuvioasa Parascheva” din satul Nișcani, raionul Călărași. Potrivit anunțului făcut de primăria satului, decizia a fost luată în urma demersului Consiliului parohial, care a solicitat sprijin pentru reparația acestui monument istoric.

Biserica „Sf. Cuvioasa Parascheva”, construită în anul 1905, este un monument arhitectural de importanță națională, inclus în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat (nr. 191).

„Donația oferită de Președinta Maia Sandu va fi utilizată pentru repararea și conservarea acestui important lăcaș de cult, contribuind astfel la protejarea identității noastre culturale și spirituale”, se arată în postarea Primăriei Nișcani.

Contactat de ZdG, primarul satului, Petru Sorici, a confirmat că biserica este din cadrul Mitropoliei Moldovei.

Donația președintei este făcută cu aproximativ 1 lună înainte de alegerile prezidențiale, care se vor desfășura pe 20 octombrie 2024, dar și pe fonul unor proteste organizate de Blocul Victorie împotriva așa-zisor încercări ale Maiei Sandu și a guvernării de a „diviza biserica moldovenească”.