Principală  —  Video  —  Dincolo de investigații   —   „În slujba Moscovei” – investigația…

„În slujba Moscovei” – investigația ZdG sub acoperire care face istorie: poliția s-a autosesizat, iar materialul a fost preluat de presa națională și internațională

După publicarea investigației ZdG sub acoperire „În slujba Moscovei. Trei luni printre «robii» lui Șor”, în cadrul căreia Ziarul de Gardă a pătruns în rețeaua oligarhului fugar Ilan Șor și a documentat cu o cameră ascunsă cum are loc coruperea alegătorilor în contextul alegerilor prezidențiale și al referendumului constituțional din 20 octombrie, Poliția R. Moldova a anunțat vineri, 11 octombrie, că s-a autosesizat și va demara măsuri procesuale în acest sens. 

Investigația ZdG a fost difuzată la cele mai importante televiziuni din R. Moldova.

Presa națională și cea internațională a preluat investigația ZdG, aceasta fiind difuzată integral și la cele mai importante posturi de televiziune din R. Moldova: Moldova1, TV8, Jurnal TV, Rlive TV, One TV, Star TV, Pro TV Chișinău, Vocea Basarabiei sau Elita TV, dar și de două posturi de televiziune din România: TVR1 și TVR Info. 

După publicarea investigației sub acoperire „În slujba Moscovei. Trei luni printre «robii» lui Șor”, Poliția R. Moldova a venit cu o reacție pe platforma de Facebook a instituției, anunțând că s-a autosesizat și că urmează să efectueze măsuri procesuale privind unele acțiuni expuse în investigația ZdG. 

Poliția R. Moldova: „Mulțumim jurnaliștilor de investigație”

„Mulțumim jurnaliștilor de investigație care au dat dovadă de profesionalism și au confirmat/ întărit probatoriul Poliției. Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat în cazul unor acțiuni relatate în articolul de investigație și urmează să efectueze măsuri procesuale în acest sens”, se arată în postarea instituției. 

Materialul de investigație a fost preluat de cele mai importante portaluri on-line din R. Moldova, cum ar fi TV8.md, Agora.md, ProTV.md, TVRMoldova.md, Nokta.md, RadioMoldova.md, voceabasarabiei.md, deschide.md, realitatea.md, newsmaker.md, unimedia.info, noi.md și NordNews.

Zeci de portaluri din România au preluat investigația

Investigația a fost preluată și de zeci de instituții media din România: G4Media, Digi24, HotNews, News.ro, newsweek.ro, spotmedia.ro, Euronews, B1, Observator, Adevărul, Antena 3 sau Libertatea. Totodată, portalul „Libertatea” a realizat un interviu cu reportera ZdG Măriuța Nistor, autoarea materialului de investigație, în care aceasta a dezvăluit provocările întâmpinate în încercarea de a se infiltra în rețeaua lui Ilan Șor, dar și cum au decurs cele trei luni în calitate de activistă sub aripa blocului politic „Victorie” al lui Ilan Șor, sub nume de cod și cameră ascunsă. 

Măriuța Nistor a avut intervenții pentru mai multe televiziuni sau portaluri din România, Ucraina, Germania, Elveția sau Japonia, cum ar fi: B1 TV, Prima News, ARD (Germania) sau Polish Public Television (Polonia).  

Investigația a fost distribuită de mai mulți vloggeri, influenceri și jurnaliști. În mediul on-line, internauții au venit cu mii de reacții și mesaje după investigația Ziarului de Gardă. Oamenii au lăsat comentarii pe toate platformele de socializare ale redacției și au distribuit materialul pe rețelele de Facebook, Instagram, Telegram sau X (Twitter).

Vă mulțumim și vă așteptăm în comunitatea ZdG

Vă mulțumim tuturor pentru cuvintele frumoase adresate Măriuței Nistor și Ziarului de Gardă. Toate aceste reacții ne dau curajul să continuăm să ne facem meseria și mai bine. 

Ne puteți urmări în continuare pe www.zdg.md, Facebook, Instagram, Telegram, YouTube și Tik Tok.

Vă mulțumim mult că sunteți împreună cu noi. Promitem să menținem ritmul și standardul în activitatea noastră și să revenim cu istorii interesante, care vor schimba Moldova în bine.

Abonarea la ediția tipărită continuă lună de lună în toate oficiile poștale. Puteți primi ZdG acasă, perfectând un abonament pentru o lună sau pentru 3 luni, dar și pentru o perioadă mai mare. Vă așteptăm cu drag în marea comunitate ZdG. La ediția tipărită a ZdG, dar și la varianta PDF, vă puteți abona inclusiv on-line, intrând pe zdg.one. 

Invităm toți cetățenii să se alăture comunității noastre și să sprijine Ziarul de Gardă, abonându-se pentru a beneficia de cele mai relevante și importante știri, investigații, explicații, istorii umane etc.