Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   În Rusia este înregistrat un…

În Rusia este înregistrat un proiect de lege ce interzice „propaganda refuzului conștient de a avea copii”

Sursa foto: duma.gov.ru

Pe site-ul Dumei de Stat a Federației Ruse a apărut un proiect de lege care interzice propaganda pe internet, în publicitate și mass-media a „refuzului conștient de a avea copii”. Deputații din partidul de la guvernare „Rusia Unită” sunt autorii inițiativei, inclusiv președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, scrie Novaya Gazeta Europa.

Nota explicativă precizează că răspândirea „ideologiei lipsei de copii” dăunează „valorilor tradiționale”: duce la o scădere a populației, „degradarea instituțiilor publice și erodarea valorilor tradiționale”.

„Proiectul de lege propune să se prevadă un mecanism de protejare a valorilor tradiționale ale familiei, similar mecanismului de protecție împotriva informațiilor distructive”, au explicat autorii inițiativei.

Pe 24 septembrie, Volodin a raportat că deputații „au început să ia în considerare” un proiect de lege care interzice propaganda „refuzului conștient de a avea copii”. Potrivit purtătorului Dumei de Stat, pentru încălcări vor fi introduse amenzi de până la 400 de mii de ruble pentru persoane fizice, până la 800 de mii pentru funcționari și până la 5 milioane pentru persoane juridice.

Maib lansează un nou lot de obligațiuni corporative din cadrul programului doi (P)