Principală  —  IMPORTANTE   —   În Chișinău este declarată Situație…

În Chișinău este declarată Situație de forță majoră: „Situația este gravă și rugăm cetățenii să fie atenți”

În Chișinău este declarată situație de forță majoră, în urma furtunii de aseară. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul Comisiei Situației Excepționale Chișinău, cu puțin timp în urmă. Potrivit municipalității, se înregistrează multiple pagube în capitală și în suburbii.

„Se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse financiare, în urma intemperiei de ieri seară. În fiecare sector vor fi create echipe separate”, anunță Ion Ceban.

„Între timp, continuă să se intervină în toate sectoarele și să fie înlăturate pagubele. Situația este gravă și rugăm cetățenii să fie atenți”, mai punctează acesta.

Potrivit lui Ceban, intervențiile de urgență includ acoperișuri afectate, drumuri, mobilier urban, fire electrice, mașini deteriorate și pagube la instituțiile educaționale și sociale. Nici în suburbii situația nu e mai bună.

Potrivit datelor Serviciului 112 în urma furtunii înregistrate în data de 11 iunie a crescut cu aproape 50% numărul solicitărilor, înregistrându-se până la 750 de solicitări pe oră. Oamenii au raportat situații legate de fire electrice căzute, arbori doborâți trasee blocate, dar și mașini avariate.

În contextul vremii instabile, dar și a averselor înregistrate, MAI îndeamnă populația să evite deplasarea sub cabluri electrice și crengi ale arborilor bătrâni care atârnă. Totodată oamenii sunt rugați să fie atenți atunci când se deplasează pentru a evita traumatismele, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.