Principală  —  IMPORTANTE   —   În ce stare se află…

În ce stare se află copila de 10 ani care s-a ales cu fractură dublă la picior în timp ce se juca pe teritoriul parcului de distracții „GagauziyaLand”, finanțat de Ilan Șor

Sursa foto: ZdG

Copila în vârstă de 10 ani care s-a ales cu fractură dublă la picior în timp ce se juca la unul dintre terenurile amplasate pe teritoriul parcului de distracții „GagauziyaLand”, finanțat de oligarhul Ilan Șor, se află în stare de gravitate medie. Precizarea a fost făcută pentru Ziarul de Gardă de către purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu.

„A fost transportată la Institutul Mamei și Copilului în noaptea de 26 august spre 27 august, cu fractură dublă (la picior, n.red.), în stare de gravitate medie. A fost plasată în secția de ortopedie, unde se află până în prezent. Primește îngrijirile medicale necesare (…)”, a declarat Maxim Cazacu.

Întrebat dacă fetița urmează să aibă o intervenție chirurgicală, purtătorul de cuvânt al instituției a menționat că „deocamdată nu se prevede” acest lucru.

Luni seară, 26 august, un incident grav s-a produs pe teritoriul parcului de distracții „GagauziyaLand”. O fetiță de 10 ani s-a ales cu fractură dublă la picior în timp ce se juca la unul dintre terenurile amplasate pe teritoriul parcului. După mai multe examinări la Spitalul din Comrat, copila a fost transportată de urgență la Chișinău pentru îngrijiri medicale, anunța Inspectoratul General al Poliției (IGP) printr-un comunicat.

„Deschiderea acestui parc de distracții pentru copii nu a fost autorizată de autoritățile competente nici până la moment, administratorii căruia au riscat cu sănătatea și viața minorilor și au permis accesul acestora pe teritoriu”, menționează reprezentanții IGP.

Conform Poliției, pe acest caz a fost pornit un proces penal în baza articolului 157 din Codul Penal „vătămarea gravă ori medie a integrității corporale sau a sănătății cauzată prin imprudență”, în cadrul căruia urmează sa fie stabilite toate circumstanțele, dar și pedepsite persoanele vinovate de traumele produse copilului.

Ulterior, administrația „GagauziyaLand”, finanțat de oligarhul Ilan Șor, a spus că parcul de distracții „este echipat în conformitate cu toate standardele de siguranță” și s-au arătat „surprinși de acuzațiile nefondate ale forțelor de ordine”. Administrația parcului a anunțat că este pregătită să ajute familia „maximal posibil”.

La începutul lunii august, parcul „GagauziyaLand” promis de bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul, a cărui construcție este finanțată de fugarul Ilan Șor, condamnat într-un dosar din Frauda bancară, a anunțat că își deschide porțile pe 18 august, deși, cu câteva luni în urmă, conducerea autonomiei găgăuze acuza Guvernul și Preșidenția că ar pune piedici în calea construcție acestuia.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris despre construcția parcului de distracții GagauziyaLand, una dintre principalele promisiuni electorale ale bașcanei Evghenia Guțul, care în luna iunie era încă un proiect nefinalizat.