Principală  —  IMPORTANTE   —   Ilan Șor, condamnat la 15…

Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare, îndeamnă organele de drept „să respecte legea” și declară că va „anula referendumul”

Captură de ecran/Facebook

Fugarul Ilan Șor, condamnat pentru 15 ani de închisoare cu executare pentru implicarea în „frauda bancară”, și care se ascunde de justiția moldovenească în Federația Rusă, a declarat că „indiferent ce fac autoritățile cu referendumul — îl vom anula și îl vom organiza corect”. În același mesaj, Șor îndeamnă judecătorii, procurorii și polițiștii să „respecte legea”.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a actualizat rezultatele preliminare ale referendumului republican privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană. Potrivit datelor de la această oră, pentru aderarea la UE au votat 50,39% dintre alegători, ceea ce reprezintă 750 238 de voturi, iar 49,61% dintre cetățeni și-au dat votul pentru opțiunea „Nu”, ceea ce reprezintă 738 636 de voturi.

Ilan Șor a spus că „Maia Sandu a pierdut acest referendum” și că „după cel îl va anula, va organiza altul unde o să câștige cu un procentaj 70/30”.

Ziarul de Gardă a pătruns din nou în rețeaua lui Ilan Șor. Timp de trei luni am documentat din interior cu ajutorul unei camere ascunse cum circulă banii și cum sunt racolați și ademeniți oamenii care lucrează pentru Ilan Șor, în slujba Moscovei. Miza – deturnarea cursului european al țării prin compromiterea referendumului din 20 octombrie și votul pentru un candidat susținut de Șor, care urma să fie anunțat cu doar o zi înaintea scrutinului.

Timp de trei luni, Măriuța Nistor, reportera ZdG sub acoperire, acționând sub o identitate falsă, a participat la așa-zisele proteste organizate de oamenii lui Șor înainte sau după ședințe de judecată, la întâlniri electorale cu unul dintre candidații lui Șor, pe care însă oamenii oligarhului care se ascunde la Moscova mizează că va fi scos din cursă și chiar a împărțit pliante cu falsuri despre Uniunea Europeană și Uniunea Eurasiatică.