Principală  —  Ştiri   —   Ilan Șor anunță că a…

Ilan Șor anunță că a primit cetățenia și pașaportul Federației Ruse

Foto: ZdG

Fostul deputat fugar, Ilan Șor, a declarat într-un interviu oferit unui blogger pro-Kremlin, „Stas Ai Kak Prosto, că a primit cetățenia și pașaportul Federației Ruse, după ce mai mulți politicieni afiliați grupului Șor au creat la Moscova Blocul „Victorie”, care își propune să consolideze opoziția, deja unită direct sau indirect de fostul Partid „Șor”, al deputatului fugar, Ilan Șor, împotriva actualei guvernări și să schimbe orientarea pro-europeană a R. Moldova prin refacerea relațiilor cu Federația Rusă, CSI și Uniunea Economică Eurasiatică. 

Reamintim că Ilan Șor a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis, pentru escrocherie și spălarea banilor, în dosarul „Frauda bancară”, a rămas fără fotoliul de deputat.

Ziarul de Gardă a radiografiat „oamenii lui Șor” și vă prezintă profilul celor care au urcat pe o scenă din Moscova, într-un gest fără precedent în politica din R. Moldova – pentru a anunța crearea Blocului Politic „Victorie”.

Marionetele lui Șor și-au arătat fața pe o scenă din Moscova. Cine sunt oamenii din Blocul „Victorie”, care dorește „prietenie, colaborare, parteneriat cu Federația Rusă”