Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Grosu, întrevedere cu președintele…

Igor Grosu, întrevedere cu președintele Italiei: „Legăturile noastre au devenit mai puternice datorită moldovenilor noștri pentru care Italia a devenit a doua casă”

Aflându-se în vizita sa de două zile în R. Moldova, președintele Republicii Italiene a avut o întrevedere și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. „Am discutat despre parcursul ireversibil al R. Moldova în Uniunea Europeană. Parlamentul este angajat plenar în a executa agenda de reforme necesare, iar justiția și combaterea corupției, eficiența energetică și cea regenerabilă, securitatea și ordinea publică, rămân a fi prioritare”, a declarat Grosu în urma întrevederii.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre parcursul european al R. Moldova, despre noi posibilități intensificare a relațiilor bilaterale, dar și despre cetățenii din R. Moldova care muncesc în peninsulă.

„De Republica Italiană suntem legați istoric și cultural, iar în ultimi ani, legăturile noastre au devenit mai puternice datorită moldovenilor noștri pentru care Italia a devenit a doua casă, și care, potrivit președintelui Mattarella, avem o comunitate apreciată și activă, atât social, cât și economic.

Am cunoscut zeci de familii în satele și orașele noastre care au revenit în ultimii ani din Italia, și-au deschis afaceri cu „iz italian” și acest lucru ne bucură și îi așteptăm și pe alții acasă. Cu fiecare familie revenită și afacere deschisă, aducem Europa tot mai aproape. În această toamnă, ne așteaptă un exercițiu electoral important pentru moldovenii de pretutindeni și mizăm și de această dată să fim un exemplu de mobilizare pentru alte comunități”, declară Grosu.

În perioada 17–18 iunie, Sergio Mattarella s-a aflat într-o vizită oficială în R. Moldova.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la Chișinău, vizita lui Sergio Mattarella este prima vizită oficială a unui președinte al Republicii Italiene în R. Moldova, Italia fiind „unul dintre cei mai importanți parteneri ai țării noastre”.