Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Grosu: A fost identificat…

Igor Grosu: A fost identificat un sediu nou pentru Procuratura Anticorupție. Clădirea s-ar afla în centrul Capitalei

Imagine simbool

A fost identificat un sediu nou pentru Procuratura Anticorupție. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul ediției de luni, 3 iunie, a emisiunii „Новая неделя” de la TV8. Grosu nu a spus despre ce clădire este vorba, menționând doar că se află în centrul Capitalei. De altfel, șefa PA și-a dorit ca viitorul sediu să fie în centrul Chișinăului.

Deocamdată, sediul este ocupat de o altă instituție, însă angajații acesteia vor fi „rugați politicos” să elibereze sediul, a declarat Igor Grosu. Spicherul Parlamentului a mai menționat că cu detalii legate de noul sediu vor veni PA și Guvernul ulterior. Igor Grosu a mai spus, în context, că lipsa unui sediu doar al său, nu a împiedicat nicidecum PA să își facă treaba bine. 

Anterior, invitată în cadrul unei ediții a emisiunii „Cutia Neagră”, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a declarat că instituția pe care o conduce are nevoie de noi angajați pentru a fortifica lupta cu schemele ilegale, dar acest lucru este imposibil fără un sediu adecvat.

Veronica Dragalin a declarat că a primit cereri din partea ofițerilor interesați să se alăture echipei, dar nu-i poate angaja, având în vedere că 3-4 persoane muncesc acum într-un singur birou. PA ar fi primit și o listă de la Guvern, cu potențiale locații, printre ele și spații ale Hotelului Zarea din Chișinău.