Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon, nemulțumit de o…

Igor Dodon, nemulțumit de o postare a lui Ion Ceban în care vorbea despre Chișinău ca al doilea cel mai mare oraș din spațiul românesc: „Eu l-am întrebat, Ion, ce-i cu tine?”

Președintele în exercițiu Igor Dodon s-a arătat deranjat de o postare recentă a primarului capitalei, Ion Ceban. Pe 25 noiembrie, la 10 zile de la turul 2 al alegerilor prezidențiale pierdute de Dodon, pe canalul său de telegram, Ion Ceban scria că „la ziua de azi, Chișinău este al doilea oraș ca mărime a populației din spațiul etnic românesc, cedând întâietatea doar Bucureștiului”.

„Eu l-am întrebat pe domnul primar general al capitalei. Ion, ce-i cu tine? O spus că a fost interpretat ceva greșit. Eu consider că noi suntem moldoveni, ca să răspund la întrebarea matale”, a spus Igor Dodon comentând postarea primarului capitalei la emisiunea Puterea a Patra.

Președintele în exercițiu nu a dorit să ofere mai multe detalii sugerându-i prezentatorului să-l invite pe edilul capitalei și să-l întrebe.

În relațiile dintre președintele în exercițiu Igor Dodon și primarul capitalei, Ion Ceban se pare că au apărut fisuri după alegerile prezidențiale pe care liderul neformal al PSRM le-a pierdut. Până în campania electorală pentru președinție cei doi postau cel puțin o dată la două săptămâni poze de la ședințe de lucru comune sau acțiuni diverse, de la plantare de copaci, până la vizite private la Orheiul Vechi.

Mai mult, în timpul campaniei, Ion Ceban a anunțat în două rânduri câ își ia concediu pe cont propriu ca să-și susțină fostul șef de partid despre care spunea că este în aceeași echipă.

De la 15 noiembrie însă, Ion Ceban nu a comentat rezultatul alegerilor, iar de atunci, cei doi nu au raportat nici o întrevedere publică.