Principală  —  Ediţia PRINT  —  Falsuri media   —   Igor Dodon: „După alegeri în…

Igor Dodon: „După alegeri în instituțiile de stat ale țării noastre vor fi introduse cote pentru LGBT”. Reacția Guvernului: „Nici minciunile lui nu mai sunt ca altădată”

Sursă: BangBang

Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, a făcut mai multe declarații în cadrul unei emisiuni live difuzate vineri, 13 septembrie 2024, afirmând că dacă Maia Sandu va câștiga al doilea mandat de președintă, în școlile și grădinițele din R. Moldova va fi răspândită o „propagandă LGBT” iar în instituțiile de stat ale țării „vor fi introduse cote pentru reprezentanții LGBT”. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a venit cu un mesaj în mediul online, adresat lui Igor Dodon, în care îi spune acestuia să nu mai mintă, informând cetățenii că afirmațiile răspândite de Dodon sunt false.

„Vreau să vă spun că la insistența partenerilor europeni, imediat după alegeri, în cazul unei victorii a Maiei Sandu, în instituțiile de stat ale țării noastre vor fi introduse cote pentru reprezentanții LGBT. Să nu spuneți că nu v-am preîntâmpinat. Iaca la polițiști or să spună câți de aceștia să fie. Ei voiau acum să implementeze dar s-au temut că le va afecta alegerile. În plus, va avea loc o propagandă amplă a acestor idei în școlile și grădinițele noastre”, a declarat Igor Dodon în live-ul de pe internet.

Ulterior, Daniel Vodă a declarat , într-o conferință de presă, că Dodon minte și că „minciuna are picioare scurte”.

„Din păcate, astăzi, Igor Dodon a lansat din nou mai multe informații false. Am avertizat chiar săptămâna aceasta că alegerile sunt, în primul rând, despre respectul față de cetățeni. Nici minciunile lui nu mai sunt ca altădată. Bine că nu a spus că vor fi cote de angajare pentru sirieni (vă amintiți minciuna asta?!), extratereștri, motani sau poate chiar biscuiți. Nu mințiți oamenii!”, a conchis purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

În emisiunea live Igor Dodon a mai declarat că actuala guvernare ar fi început deja campania electorală a Maiei Sandu, deși aceasta ar trebui să înceapă pe 20 septembrie.

„Unii deja fac campanie și aici mă refer la actuala Guvernare. Pelerinajul zilnic a oficialităților din Uniunea Europeană vin zilnic în R. Moldova. Aceasta este o încălcare a standardelor inclusiv europene de implicare a factorilor externi în campanie electorală. Tot ce se întâmplă în aceste zile cu străzi blocate și milioane cheltuite, acesta este încălcarea standardelor europene în susținerea unui candidat”, afirmă Dodon.

Acesta a mai spus și despre faptul că referendumul este un „instrument de șmecherie” a Maiei Sandu pentru alegerile prezidențiale și că nu ar avea absolut nimic cu viziunile geopolitice ideologice ale moldovenilor care vor în UE.

„De aceea noi chemăm lumea să nu participe în această șmecherie a Maiei Sandu. Ați venit la secția de vot, nu luați buletin. Nu o să vă impună nimeni. Ați luat buletinul de vot cu președintele țării, ați votat președintele pe care îl considerați oportun și atât”, punctează liderul socialiștilor.

Anterior, Daniel Vodă a venit cu un mesaj în acest sens, declarând „că temperatura politică crește, iar unii politicieni se întrec în comentarii electorale” din cauza alegerilor prezidențiale care se apropie. Acesta le-a sugerat tuturor politicienilor să aibă o atitudine responsabilă față de informațiile pe care le răspândesc.

„Cetățenii noștri merită respectul de a fi informați corect. Prin urmare, în perioada următoare, nu vom face jocul politicienilor iresponsabili, pentru că suntem autorități care au grijă de oameni și ne dorim pace, bună înțelegere și respect. De aceea, nu vom răspunde la tot felul de provocări electorale. Ne dorim cu toții calm și o atitudine responsabilă din partea participanților la campania electorală care începe pe 20 septembrie. Alegerile nu sunt doar o competiție între candidați, ci și o probă de respect față de alegători. Iar moldovenii merită o competiție democratică corectă, bazată pe idei și soluții, nu pe dezinformări și atacuri nefondate, inclusiv la adresa instituțiilor publice”, a declarat Daniel Vodă presei naționale după încheierea ședinței de Guvern din data de 12 septembrie.